Cherga BG

Връчиха вторите медийни награди „Валя Крушкина – Журналистика за хората“

01_Pobediteli72 журналисти и 164 материала се бориха в четирите основни категории на конкурса

На специална церемония, провела се вчера в Българското национално радио,бяха връчени вторите годишни медийни награди „Валя Крушкина – журналистика за хората“. 72 журналисти и 164 материала се бориха в четирите основни категории на конкурса – за млад журналист, онлайн медии, печатни медии и радио и телевизия.

Росен Цветков от Българската национална телевизия спечели голямата награда за журналистика за разследването си за платените агитки пред партийните централи на избори 2013.

03_RosenTsvetkov_PanayotAngarevЗа мен тази награда е различна. И може би не е случайно, че е свързана с името на Валя Крушкина“, каза развълнувано Росен Цветков. „ Първото си разследване като журналист направих с Валя.  Няма да се откажа да и в бъдеще да отстоявам истината. Защото хората я заслужават.“

Наградата – статуетка във формата на круша – му беше връчена от миналогодишнитеносители на отличието Асен Генов и Константин Павлов – Комитата.

02_Ivo Bojkov

Наградата в категорията за блог и интернет журналистика отиде при Иво Божков. Той спечели подкрепата на журито за излъчването на живо по интернет всичко случващо се на протестите срещу правителството от юли до днес.

Панайот Ангарев от в.  „Сега“ беше отличен в категория „Печатни медии“ за статията му, посветена на проблемите с бежанците в България, а Мария Чернева от БНТ спечели за втора поредна година наградата в категорията електронни медии. Призът в категория Млад журналист заслужи Полина Паунова от Mediapool.

Наградите „Валя Крушкина – журналистика за хората“ са учредени от едноименния фонд към Фондация „Работилница за граждански инициативи“ в памет на журналистката Валя Крушкина. Те отличават журналистическия професионализъм при отразяването на проблемите на хората. За втора поредна година представители на различни български медии се обединиха в рамките на конкурса, изразявайки подкрепа към каузата на отговорната и обективна журналистика.

Add comment

82 + = 85