Cherga BG

Вили под наем за Нова година – най-предпочитаният варинат за празника

Най-търсеният тип настаняване за Новогодишните празници остават самостоятелните вили под наем.

Това, което се променя ежегодно са цените за настаняване в такъв тип имот, както и периода на търсене и наемане. Според последните проучвания на над 450 самостоятелни вили в сайта, цената за наемане се увеличава с 10% всяка следваща година. В същото време, периодът, през който тези вили се резервират, се измества с около месец назад всяка година.

За сравнение, през 2014 година, цената на самостоятелна вила за 15 човека за новогодишните празници е била около 450 лева на вечер. През 2017 година е почти невъзможно да се намери подобна вила за по-малко от 600 лева на вечер. Това, което се запазва, като тенденция през годините е, че вилите се предлагат за минимум 3 нощувки, а често и за много повече.

По отношение на търсенето и наемането, през 2014 година, активното търсене на подобни обекти е започвало едва в началото на месец октомври. През 2017 започва много по-рано и в средата на септември, над 50% от предлаганите вили вече са резервирани. От момента, в който даден обект обяви, че е свободен и качи своя оферта, до момента, в който получи резервация, рядко минава повече от една седмица.

Най-търсените вили под наем и съответно, тези които се резервират първи, са тези около София и другите големи градове.

Биляна Котева

Add comment

84 − 78 =