Cherga BG

ВИЕНСКИ БАЛ 2014

untitled5

Тази година традиционният четиринадесети благотворителен Виенски бал ще се проведе на 8 март 2014 година в залите на София хотел Балкан под патронажа на Негово превъзходителство посланика на Република Австрия Герхард Райвегер и кмета на град София, г-жа Йорданка Фандъкова. Те са патрони на бала в София за пети пореден път. От Виена пристига 8-членна делегация, водена от г-н Михаел Лудвиг, ресорен кмет за жилищна политика и благоустройство в Община Виена. Посещението му подчертава засилването на връзките между нашите две столици и все по-тясното сътрудничество между двата града. Ще се проведе и официална среща с екипа на кмета на София, г-жа Фандъкова.

Гостите на бала ще имат възможността да се потопят във виенска бална атмосфера с тържествено откриване с полонеза, музикална програма, томбола, среднощен кадрил, виенска кухня и музика. Всичко това ще се случва не само в тържествената бална зала, но и в залите Сердика и Средец и цялото пространство около тях. Ще бъдат посрещнати с чаша шампанско „Шлумбергер“.

Тази година балният оркестър ще бъде дирижиран от гост-диригента от Виена Мартин Кершбаум.

Балът ще отрият дебютантите, подбрани с кастинг от елитни столични гимназии, облечени с рокли на модна къща „Принцес“ и фракове от „Агресия“. Месеци наред за тяхната подготовка работи Ваня Рошкова, която е и хореограф на танците съпътстващи музикалната програма. Те се изпълняват от балет „Вая“ към ОДК – Перник и балерините от VayaDanceStudio. Две от тези момичета вече са приети в училището към Виенската опера и от следващата година ще продължат балетното си образование там. Може някой ден да участват на Виенски бал във Виена.

За кулинарните изненади на вечерта отново ще се погрижи майстор-готвач от Виена. Менюто включва терина от прясно сирене с чери доматчета и зелена салата с орехов дресинг. Основното ястие е рагу от сърна с гарнитура от био пшеница и ориз и пълнена круша с червени боровинки. С виното гостите ще похапват подбрани австрийски сирена. Десертът е лимонова торта „Шьонбрун“ с ванилов сметанов крем и малини. По традиция във винарната гостите ще дегустират различни вина с вурстчета и гулаш и ще слушат традиционната „хойриге“ музика в изпълнение на Ерих Циб от Виена.

Какво да очакват по време на цялата нощ, гостите ще узнават от модераторите на бала, водещите журналисти от БТВ Кристина Баксанова и Виктория Петрова, които участват благотворително.

Във всяка от залите програмата е различна и посетителите на бала могат да избират кога, какво да гледат или къде да се забавляват.

В среднощните часове отново ще поканим гостите да се научат как се танцува кадрил под вещото ръководство на церемониалмайстор от Виена.

Пресслужбата на община Виена подарява на всички дами брошка с кристали Сваровски „Звездата на Сиси“.

С приходите от продажбата на кувертите на цена от 200 лв. (Кралската зала) и 150 лв. (в залите Сердика и Средец) ще бъде подкрепен проекта за закупуване на апаратура за ранна диагностика и лечение за Специализираната болница по онкология в София.

Допълнителни приходи очакваме и от продажбата на билети за благотворителната томбола, в която има много привлекателни награди като диамантен пръстен, предоставен от фирма DiamondsInternationalCorporatin ,която е член и акционер на най-старата диамантена борса в Антверпен и лидер в областта на производството и продажбата на инвестиционни диаманти и луксозни диамантени бижута, хладилник от фирма Либхер, смартфон от Мтел и много други подаръци за дамите и господата.

Add comment

95 − = 89