Cherga BG

ВЕЧЕРНА СРЕЩА НА БЯЛО СЛАДКО В ЛИТЕРАТУРЕН КЛУБ „ПЕРОТО”

Димитър Шумналиев не се нуждае от представяне. Дългогодишен журналист във в. „Труд” и автор на десетки книги, превеждани на английски, руски, немски, френски езици, той винаги търси неразривна връзка между миналото и настоящето. През 2004 г. за сборника си „Влюбени разкази” получи авторитетната литературна награда „Балканика”.

На 13 юли вечерта от 19 часа в кафе клуб „Перото” на НДК беше представена най-новата му книга „Бяло сладко”. Романът е посветен на нашия известен духовен представител Петър Дънов. В повествованието на творбата си Шумналиев ползва архиви на личната му стенографка. В целия текст се вплитат политически и социални мотиви от живота на Дънов и историческата епоха на неговото време.

За тази специална вечер актьорът Любомир Младенов беше подбрал най-оригинална мозайка от цитати в „Бяло сладко”. Ето един от тях: „Всяко живо същество се моли. И животните и растенията се молят. Благоуханията, които растенията разнасят из въздуха е тяхната молитва. Следователно и човек, когато се моли, издава благоухание…”

Десетките гости и почитатели на автора бяха посрещнати с лъжичка бяло сладко в чаша вода.

byalo-sladko

byalo-sladko2

Add comment

14 − = 9