Cherga BG

Вече работи единен телефон за обслужване на руски туристи

От февруари руските туристи могат да получават актуална информация за възможностите за туризъм в България на цената на един градски разговор. Номерът е 0700 20 991, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на съвместен брифинг с Олег Сафонов, ръководител на Федералната агенция по туризъм на Руската федерация.
Двамата отчетоха, че работните групи по туризъм и по култура са набелязали мерки за сближаването на двете страни и увеличаване на туристопотока между тях.„Децата до 16 г., които идват на детски и организиран туризъм у нас, ще получават безплатни визи“, съобщи Ангелкова. „Работим с МВнР за разширяване на кръга преференции и към други социални групи”, допълни тя.
Тези и други актуални въпроси ще бъдат разисквани и на предстоящата българо-руска кръгла маса за сътрудничество в туризма, която ще се проведе в Москва на 25 февруари 2016 г. Ще се дискутират възможностите за предлагане на руските клиенти на повече специализирани форми за отдих и почивка в България извън традиционния морски и ски туризъм. Това са СПА и балнео-, оздравителният, културно-историческият, религиозният, пешеходният, военно-познавателният и много други видове туризъм.
България е на 8-о място сред най-търсените туристически дестинации в Русия, поясни Сафонов и увери, че този интерес продължава да се поддържа висок. Той заяви, че е реалистично България да увеличи своя дял на руския пазар през 2016 г.
Русия продължава да е сред най-важните ни туристически пазари, като за миналата година са ни посетили над 480 хил. руски граждани, а приходите от тях само за летния сезон са над 400 млн. лв.

Таня Кръстанова

Add comment

86 − 76 =