Cherga BG

Уникалната платформа Aerowaves за първи път в София

Представители на танцови фестивали, театри и алтернативни пространства за съвременен танц и пърформанс от 33 европейски държави ще пристигнат в столицата.

От 27-ми до 29-ти октомври в София ще се проведе годишната среща на най-голямата европейска платформа за съвременен танц Aerowaves – Dance Across Europe като част от Културния календар на Столична община за тази година.

Платформата Aerowaves – Dance Across Europe е създадена през 1996 година в Лондон с цел да подкрепя изгряващите талантливи хореографи и изпълнители. Тази година броят на кандидатстващите артисти е рекорден – 654 представления ще бъдат оценени според системата на платформата, като 20 от тях ще спечелят подкрепа и възможности за представяне на различни места в Европа.

Домакин на събитието е танцовият център Derida Dance Center, който вече две години поред работи с български фестивали и пространства за представяне на младите артисти в страната. Заедно със Столична община Derida Dance Center ще бъде организатор на събитието и ще превърне града ни в световна сцена за съвременни изпълнителски изкуства.

Antoaneta Peeva

Add comment

7 + 2 =