На 30-ти септември, в последната събота на месеца, заповядайте на първия уличен гурме фестивал в България – StrEAT Fest.
В обособено централно място в София, реновираната част на “Женски пазар” (ул. Кирил и Методий), посетителите ще могат да се насладят на избрани менюта от селектирани ресторанти с различни национални кухни, български бутикови изби, бира, производители на качествени храни, бар зона, майсторски печива, десерти, сладоледи, специално подбрано кафе и други изненади.

Всичко това на фона на отпускащ джаз, осигурен от Brazz_ViliDJ, който накрая на фестивала ще забърза ритъм в унисон с рагорещилия се купон.

StrEAT Fest ще се осъществи на емблематично за София място – всеизвестният и противоречив Женски пазар. Място с дълга история, голяма част от която отминала, но запазила облика и усещането за “Стара София” – автентична и истинска, макар и на моменти в повече, отколкото можем да приемем. Ето защо от години Женският пазар се е превърнал в табу за много хора. StrEAT Fest ще даде възможност на всички, без значение от предразсъдиците си, да дойдат и да усетят всчико това, умело гарнирани с гурме специалитети. Пазарът привлича чужденци и млади хора, заради екзотичната атмосфера, мултикултурните спирки за хранене, скритите места, бутикувите магазинчета и продукти, които само там могат да се открият.

Събитието има вход – 10 лв. за възрастни, в които са включени 5 лв. консумация, а за деца 5 лв., от които цялата сума е консумация. Разплащането на щандовете ще става с фестивална валута, която всеки може да обмени на няколко предназначени за целта пункта.