Cherga BG

Турската трупа „Огънят на Анадола” отново в България

 

Fire of Anatolia Afish 2

Поради огромния интерес и разпродажбата на билетите за концерта на 8 декември 2013 в София само за седмица, по покана на организаторите DEGRIS EVENTS, световноизвестната турска трупа „Огънят на Анадола” пристига отново в България. Турнето на трупата е на 24 април във Варна, на 25 април – във Велико Търново, на 27 април – в София, зала1 на НДК.

 

Огънят на Анадола” ще представят спектакъла „Еволюция”, който разказва за историята на Прометей, Зевс и Пандора, изгражда портрети на конфликта между доброто и злото, преминава през иконите и дервишите, за да завърши с колорита на космополитния Истанбул. Навярно заради това името му е „Еволюция” – сюжетът преминава през различни епохи, за да стигне до модерността.

Двучасовото шоу е подчинено на амбицията да се покажат танци в максималната широта на понятието – стил, идеи и жанр, които се сменят буквално във всяка минута. Традициите на Ориента се смесват с брей денс, автентичен фолклор с поп звучене и диско ритъм, а на финала трупата излиза с 30 тъпана.

Турските звезди засвидетелстват респекта си към грузинските танци – в един от етюдите завъртат телата си досущ като неконтролируемите „Сухишвили”, а в друг танц намират хармонията в спиращи дъха дуели със саби, вдигащи адреналина, заради постоянното чувство за риск.

Билети на касата на НДК и в мрежата на Eventim.bg.

В. Филипова

Add comment