Cherga BG

Туристи от цял свят ще могат да пишат “История Славянобългарска” в Замъка в Равадиново

UFO_2419Тази година в село Равадиново, община Созопол ще бъде дадена възможност да се докоснем до едно велико дело.
В първия ден на Великденските празници най-големият новопостроен замък в Европа – “Влюбен във вятъра” възражда мисията на силния български дух, създател на днешната цивилизация.
В параклиса на Замъка до олтара, под звуците на старинна музика, всеки посетител ще може да се пренесе в славната епоха на Паисий, като изпълни неговата заръка и препише няколко реда от създадената от него „История Славянобългарска”.
Поредната родолюбива идея на собственика на Замъка цели да достигне до сърцата и душите на всеки българин или чужденец, посетил Замъка. Инициативата ще подклади пламъка на патриотизма сред българите и ще запознае и многобройните гости от чужбина със славната и героична история на предците ни.
На Великден ще бъде отворена първата страница на книгата, където всеки посетител ще има възможност да напише заветни слова от “История Славянобългарска”.

„Твърде много обикнах българския род и отечество и много труд употребих да събирам от различни книги и истории, докато събрах и обединих историята на българския род в тази книжчица за ваша полза и похвала. Написах я за вас, които обичате соя род и българското отечество и обичате да знаете своя род и език”
Паисий Хилендарски
1722 – 1773

Таня Кръстанова

Add comment

8 + = 16