Cherga BG

Трите навика на втория най-богат човек в Южна Корея

Любопитството е качество, което винаги му е помагало като оглавяващ една от най-големите козметични компании в Азия, твърди милиардерът Су Кюнг-Бае. Благодарение на това, през годините той си създава три навика, на които, според него, се дължат до голяма степен предприемаческите му успехи, казва Су пред CNBC.

Су е председател и главен изпълнителен директор на южнокорейската компания за козметични продукти Amorepacific, както и вторият най-богат човек в Южна Корея. От Forbes оценяват състоянието му на 8.4 млрд. долара. Amorepacific е най-голямата козметична компания в Южна Корея и седмата най-голяма в света, според Women’s Wear Daily. Популярните южнокорейски марки като Sulwhasoo, Laneige и Innisfree са част от нейния портфейл.

Първият от трите навика на Су е да чете книга винаги, когато може. Според милиардера четенето е като порочен кръг, който постоянно го насърчава да разширява хоризонта си. Това също така е навик, присъщ и на други милиардери, като Уорън Бъфет и Бил Гейтс. “Четенето ми позволява да научавам нови неща, които преди това не съм знаел, а това ме мотивира да уча още”, обяснява Су.

Друг лесен навик, който Су си изгражда, е да отделя известно време за размишления в края на всеки ден. “Отделям по пет минути за размисъл преди лягане. Мисля за това какво съм правил през деня и колко продуктивен съм бил”, казва Су. Проучвания показват, че служителите, които прекарват известно време в размисъл върху представянето си през деня, имат с 23% по-добри постижения от тези, които не го правят, според Harvard Business Review.

Последният навик на Су е да не престава да бъде любознателен и да задава въпроси. “Като задаваш въпроси, знаеш какво правиш добре и къде имаш нужда от подобрение”, добавя той. Що се отнася до начинаещите предприемачи, които искат да изградят глобален бизнес, Су съветва те да проявяват любопитство по отношение на хората и тяхната култура на различните пазари и да не престават да проявяват уважение.

Antoaneta Peeva

Add comment

+ 48 = 54