Cherga BG

ТЕАТЪР “БЪЛГАРСКА АРМИЯ” ОТБЕЛЯЗВА МЕЖДУНАРОДНИЯТ ДЕН НА ТЕАТЪРА

tba1

В края на тази седмица, световната културна общественост ще отбележи Международния ден на театъра. Датата не е избрана случайно. На 27 март през 1961 г. в Париж е открит първият сезон на Театъра на нациите.

Театър “БЪЛГАРСКА АРМИЯ” ще отбележи 27 март с многократно награждавания у нас и в чужбина спектакъл “Йерма” по Ф. Г. Лорка, режисиран от Диана Добрева.

Изборът на ТБА да сподели празника си с гостите, приятелите и зрителите си с този спектакъл не е случаен, защото “Йерма” среща таланта и страстта на три поколения актьори – звезди в една от най-трагичните истории за любов, която стиска за гърлото, спира ударите на сърцето, изтръгва въздишки и предизвиква на дуел мисълта.

На 27 март, от 19 часа

TBA

Радина КЪРДЖИЛОВА, Веселин АНЧЕВ, Мимоза БАЗОВА, Гергана  ДАНДАНОВА, Стефка ЯНОРОВА, Георги КЪРКЕЛАНОВ,  Тигран ТОРОСЯН, Борислава КОСТАДИНОВА, Лили СУЧЕВА, Милен МИЛАНОВ и Диана СПАСОВА

– определят среща на почитателите си на сцената на Театър “БЪГАРСКА АРМИЯ” в “Йерма” под завладяващия акомпанимент на специално създадената от Петя Диманова авторска музика и в спиращите дъха костюми и сценография на Нина Пашова.

МЕЖДУНАРОДНИЯТ ДЕН НА ТЕАТЪРА Е И ПОВОД ВСИЧКИ БИЛЕТИ ДА БЪДАТ НА ЦЕНА ОТ 7 ЛЕВА ОТ 24 ДО 29 МАРТ!!!

Add comment

27 + = 36