Cherga BG

Светлин Русев представя изложбата на Соня Русков „Мост между изкуствата“

В единадесетото издание на “Събудете стените си” Арт Рентал ви кани в своето арт пространство Towers Gallery, където за първи път ще бъде показана самостоятелна изложба. Тя е на художничката Соня Русков, а официалното представяне ще направи самият акад. Светлин Русев – един от най-известните и уважавани български художници и общественици.

За Соня Русков проф. д-р Роланд Познер, преподавател по лингвистика и семиотика, и директор на Института по семиотика в Технически университет в Берлин, който преди време показа своя фотографска изложба у нас казва: “С последните си работи, Соня Русков показва една нова форма на изразяване, която е освободена от формалността на по-ранните й творби. Докато при някои картини главната тема се открива при напрежението на колажните фрагменти, то в други произведения главна тема са актове, които са разположени в неравномерни празни пространства и пречупени повърхности, а в трети се забелязва спорадично редуващи се рефлекси същевременно действуващи като катализатори на сложни художествени процеси.

Живописта на Соня Русков излиза от рамките на правоъгълната или квадратна повърхност на платното, затова е съвсем логично, че някои творби са създадени в серии, които си взаимодействуват помежду си композиционно и цветово. Зрителите от своя страна имат възможността и удоволствието да проследят музикалната структура в тези теми и вариации.”

Музикалната изненада за гостите на откриването е китаристът Огнян Весков, който бил част от  група Тоника”СВ”; бивш китарист и един от основателите на група “Акага” и преподавател по китара катедра “Поп и Джаз” в Музикална Академия “Панчо Владигеров” и в НБУ.

Датата: 14 ноември 2013 г. от 19 часа

Мястото: Towers Gallery в Софарма Бизнес Тауърс

Дрескод: костюм за господата и малка черна рокля за дамите

Входът за коктейла е свободен.

Останалите имена, на чийто произведения може да се насладите в търговските площи на бизнес сградата са: Елизабет Христова, Даниела Русева, Иванка Енакиева, Сашо Младенов, Кирил Божков, Стоян Павлов – ЛИСО и Емил Николов.

Add comment

+ 52 = 58