Cherga BG

Стоян Алексиев и Емануела Шкодрева блестят в пиеса на световноизвестния Израел Хоровиц

Блестящият тандем Стоян Алексиев и Емануела Шкодрева се срещат на сцената на Народния театър в пиесата на световноизвестния Израел Хоровиц „Някъде в този живот“. Премиерата, поставена от режисьора Гаро Ашикян, е на 14 март в Камерна зала. В спектакъла с гласовете си участват още Валентин Ганев и Теодор Иванов.

„Тази пиеса е като потънал кораб. Тук-там се виждат части от мачти, някой комин, елементи от едно пътуване, изминат път. Едно от удоволствията на нашата работа беше да се гмуркаме и да изследваме невидимата част на този кораб. Творбата на Хоровиц е една добре прикрита крайност“. Така е почувствал пиесата режисьорът Гаро Ашикян.

Нещата между саможивеца Джейкъб Бракиш – преподавател по музика и английски, и неговата прислужница Катлийн се случват някъде между техните непринудени разговори, радиоприемника и корабните сирени от близкото пристанище. Някъде в този живот….

Как е почувства ролята си Стоян Алексиев? „За мен изпитанието да бъдеш Джейкъб Бракиш в пиесата на Хоровиц се криеше във въпроса: Да Играеш или да Живееш? Избрах: „Ще Живея в Играта“.

Парньорката му Емануела Шкодрев е в ролята на неговата прислужница. Ето какво казва актрисата за своята героиня: „Моята Катлийн е чувствителен, раним, притеснителен човек. В нея има стаена лудост и твърдост. Именно това ме интересува в пиесата – срещата между тези два различни свята. Кое дава възможност на човека да разгърне потенциала си и кое му пречи.“

Това е странна и едновременно с това съвсем разбираема човешка история за срещи и разминавания, за избухвания и притихвания, за признания и осъзнавания, които развълнуваха театралите на предпремиерата вчера.

Следващите дати са: 25 март, 3 април, 21 април, 9 май, 13 май, 2017г.

Antoaneta Peeva

Add comment

43 − 39 =