Cherga BG

Соня Йончева и Пласидо Доминго с гала концерт в София

На 31 август на площад “Свети Александър Невски” с участието на Соня Йончева и Пласидо Доминго ще се проведе грандиозният концерт “Гала в София”.

Събитието ще бъде излъчено през стрийм по цял свят, съобщават организаторите. Онлайн концертът ще е достъпен на сайта на SY11 – watch.sy11events.com, който ще бъде достъпен за закупуване на билети от публиката след 15 август 2021 година.

Поради големия интерес към събитието, запис ще бъде достъпен за закупуване и след концерта, за меломаните по света, изпуснали живото излъчване. Със закупуване на билетите зрителите могат да гледат събитието както на живо, така и на запис след концерта. Цената на билета за стрийминг или гледане на запис ще бъде 39 лв. Освен да гледат, зрителите ще могат на живо да коментират и споделят мненията си,

 което ги доближава максимално до преживяването да са част от концерта. Бляскавият концерт ще бъде заснет от 12 камери и 1 дрон, което гарантира високото качество на излъчването.  

На сайта също ще може да се види и документален филм за престоя на Пласидо Доминго и Соня Йончева в София, както и други продукции на SY11. 

 

Изложба с фотографии пред Народния театър разказва за пътя на сопраното по световните сцени

На 17 август в Градската градина в Галерията на открито ще бъде подредена изложба с фотографии, заснети от световно известни фотографи. Изложбата ще показва пътя на Соня Йончева през годините по големите сцени. В изложбата могат да се видят и проекти на част от финалистите в конкурса, който оперната звезда Соня Йончева обяви за създаване на сценичен тоалет за концерта й с Пласидо Доминго в София.  Изложбата е с подкрепата на Столична община, с чието партньорство се организира и „Гала в София“. Концертът е под патронажа на Министерството на културата.

След триумфа на Йончева в “Травиата” на сцената на “Арена ди Верона” и концерта й в рамките на Музикалния фестивал в Залцбург , българската оперна звезда ще пристигне в София със семейството си.

Тя ще посрещне лично Пласидо Доминго, с когото ще излязат на специална сцена пред катедралния храм “Свети Александър Невски” заедно със Софийска филхармония с диригент Найден Тодоров.

Допълнителни билети за събитието могат да се закупят на https://epaygo.bg/3107431516

Биляна Котева

Add comment

− 5 = 1