Cherga BG

София пее „С нов глас От любов към живота”

Кампанията срещу рака на гърдата „От любов къмживота”събира най-популярните български изпълнители на една сцена в столицата

 

24 септември 2013 г.

AVON_Concert_SofiaНай-популярните и обичани български артисти ще пеят на една сцена „С нов глас От любов към живота”. Концертът с участието на Мария Илиева, Белослава, Орлин Павлов, Поли Генова, Сантра, Криста, Рут Колева, Jahmmi Youth, Мастило, Мери от Мери Бойс Бенд, ЛиЛана и Skiller. Освен тях каузата ще подкрепят и Мариана Попова, Весела Бонева, The Top Stoppers и Лора Караджова. Концертът ще се състои на 28 септември, събота, от 16.00 ч. на пл. „България” до НДК. Инициативатае част от благотворителната кампания срещу рак на гърдата на AVON България. На 5 октомври звездите ще пеят благотворително и в гр. Пловдив.

По време на концерта в гр. София козметичната компания ще обяви дарение на безплатни профилактични прегледи за жените от цялата страна. В рамките на 2013 г. AVON и неправителствената организация „Български фонд за жените” осъществяват и дарение на ехографи за образна диагностика в седем града в страната.

Повече информация за концертите

28 септември, гр. София, пл. „България” до НДК, 16 ч.

Артисти: Мария Илиева, Белослава, Орлин Павлов, Поли Генова, Сантра, Криста, Рут Колева, Jahmmi Youth, Мастило, Мери от Мери Бойс Бенд, ЛиЛана и Skiller, Мариана Попова, Весела Бонева, The Top Stoppers, Лора Караджова и други.

5 октомври, гр. Пловдив, пл. „Централен”, 16 ч.

Артисти: Белослава, Орлин Павлов, Поли Генова, Сантра, Криста, Рут Колева, Jahmmi Youth, Мери от Мери Бойс Бенд, Rachel Row и други.

За кампанията на AVON срещу рака на гърдата в България:

Благодарение на последователните усилия на АVON информираността по темата и достъпната профилактика и диагностика на рака на гърдата непрестанно нарастват. За 11 години в рамките на кампанията „От любов към живота” освен дарените 1 300 000 лв. са осъществени над 23 000 безплатни профилактични и диагностични прегледи на жени в цялата страна. С дарените от AVON средства е закупена апаратура за превенция на рака на гърдата, сред която мобилен мамограф и ехограф, както и ехографска апаратура за 7 болници в страната. Усилията на кампанията са насочени изцяло в посока профилактика на българката, защото ракът на гърдата е 100 % лечим, ако бъде открит навреме. Броят на заболелите у нас е над 46 000, а всяка година регистърът бива допълнен с 3 800 нови случая. Близо една пета (18%) от всички починали от рак жени у нас са от рак на гърдата – цифра, която не може да бъде пренебрегната, защото, открит навреме, ракът на гърдата е напълно лечим.

Add comment

+ 5 = 9