Cherga BG

Софийската опера подновява дербито Вагнер-Верди с концерт в НДК

 

Concert NDK PosterС концерт в две части под наслов „Дерби на два века” по музика на Рихард Вагнер и Джузепе Верди Софийската опера в партньорство с Националния дворец на културата продължава символичния дуел на двамата титани на 27 октомври в зала 1 на НДК, 18:30 ч.

 

В първата част на концерта „Дерби на два века”, дирижиран от немеца Ерих Вехтер с участието на солисти, хора и оркестъра на Операта ще прозвучат откъси от оперите на Вагнер „Танхойзер”, „Лоенгрин”, „Валкюра” и „Залезът на боговете”.

 

Втората част ще включва откъси от творбите на Верди „Набуко”, „Трубадур”, „Силата на съдбата”, „Отело” и „Аида”. Програмата на концерта е предназначена, както за меломани, така и за широката публика.

Билетите за концерта с творби от Рихард Вагнер и Джузепе Верди се пускат в продажба на 20 септември на касите в Билетния център на НДК и на Касата на Софийската опера и балет, както и през разпространителската мрежа на „Ивентим” на цени от 10 до 50 лева.

 

Гостуването на Софийската опера на сцената на НДК продължава и през декември , когато ще могат да се видят балетните спектакли „Зорба гъркът” по музика на Микис Теодоракис на 15 декемврии „Лeшникотрошачката” от Чайковски на 27 декември.

Add comment

− 2 = 4