Cherga BG

Сър Марк Малоуни, собственик на Световните СПА Награди, пристига у нас

2378_Mark

Сър Марк Малоуни, основател и изпълнителен директор на най-голямото изложение за красота и здраве в света, както и собственик и организатор на Световните СПА Награди, пристига на 30 януари в София.

Това е първото му официално посещение в България. Сър Малоуни ще се срещне с министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. Предвидена е среща и със заместник-министъра с ресор туризъм Бранимир Ботев, както и с родни инвеститори в СПА и бюти бизнеса, членове на Асоциация на малките и средните предприятия от индустрията за красота и здраве – АMСПИКЗ. Срещата и гостуването на сър Малоуни е по идея и е организирано със съдействието на Цветелина Маймарова, от УС на АМСПИКЗ и производител на българска традиционна козметика, номинирани в категорията Етно СПА продукт и концепция. Целта на двудневната визита е представяне на най-голямото изложение за красота и здраве в света PROFESSIONALBEAUTY LONDON, което се организира повече от 15 години във Великобритания. Идеята на организаторите е да бъдат подпомогнати български производители, както и да бъдат по-добре представени чрез изграждане на българска палата с щандове на международното изложение и, разбира се, с подкрепата на МИЕ за популяризиране на козметичния и СПА бизнес в България.

Тази година на международното изложение в Лондон България ще бъде представена със свой щанд с две родни козметични марки EcoSpa и ProfiDerm, обединени под мотото “Съкровищата на България”, една идея на г-жа Маймарова, обединяваща в едно идеята за културното, историческо и археологично наследство и емблематичните за страната ни роза дамасцена, билки и кисело мляко, като на щандовете ще бъдат представени ексклузивни български СПА ритуали и церемонии с лимитирана серия продукти на основата на прочутите млечна закваска, билки, мед и роза дамасцена.

На 31 януари един от най-влиятелните хора във Великобритания ще бъде лектор и на СПА конференция, организирана за браншовици в столичен хотел.

В. Филипова

Add comment