Cherga BG

“Само с мечти трудно се успява” – Деси Добрева

Evrovizia-Deep Zone&BalthazarСияйно слънчева, теменужено очарователна, завладяващо талантлива… Деси Добрева! Известна ни от телевизионния екран, днес тя продължава да ни радва с присъствието си на сцената като певица; беше и една от претендентките да представи страната ни на “Евровизия”.

Началото на песента
Пея от съвсем малка. Дори майка ми пази мои записи от 2-3 годишна възраст. Но като дете мечтаех да бъда не певица, а известна пианистка. И всъщност едва към девети клас започнах да се занимавам професионално с пеене.

Сбъднати мечти
Да бъда на сцената е сбъдната мечта, но и осъществена цел. Защото само с мечти трудно се успява. Човек трябва да бъде и реалист. Независимо с какво се занимаваш, за да може да напредваш, се изисква не само талант, но и много труд, добър екип, будно мислене и най-вече огромна доза късмет. Аз обичам да си поставям високи цели и правя всичко възможно, за да ги постигна.

Известни спомени
“Шоуто на Слави“ остави трайна следа в живота ми. То ми даде опит, слава и професионализъм. Научих много неща и съм безкрайно благодарна на целия екип, с който поддържам връзка и винаги се сещам за него с умиление и обич. Да си известен е следствие на нещо и човек не трябва да се самозабравя, защото публиката е тази, която може да те издигне, но и да те свали от пиедестала.

Цветни светове
Обичам да пътувам. Независимо къде и за колко време съм, винаги и навсякъде ми е интересно. Когато отида на непознато място, опитвам се да усетя атмосферата там. Затварям очи и слушам звуците или просто отварям очи и попивам цветовете на града. Ако трябва да пея там, където съм, просто се съобразявам със звуците и цветовете. Защото тогава мога да долавя по-лесно настроенията и очакванията на публиката и съответно да й поднеса песни, които тя ще хареса, от които би се впечатлила.

По пътя към “Евровизия”
Евровизия в момента е най-мечтаният европейски песенен форум, който има за цел да създава хитове в Европа. Един хит в Европа се пее на английски, просто това е универсалният език. Дори статистиката на “Евровизия” сочи, че най-много песни победителки са били изпети на английски. Затова и “StronG” – песента, която записах за “Евровизия” е на английски език. Тя е смесица от няколко стила, апелираща към различни фенове, а освен това в нея са включени звуците на автентичен цигански оркестър и една българска народна песен. По този начин песента смесва традициите на българския фолклор и дух със съвременната поп музика, за да достигне до днешното поколение.

Add comment

+ 6 = 11