Cherga BG

Съкровищницата на България, събрана в списание, вече радва Европа!

Проектът на Фондация „Черга“ – „Съкровищницата“, вече месец радва европейските ценители на богатото ни културно-историческо наследство!

Българските културни маршрути на свободата в духа на ЮНЕСКО са представени в извънреден и богато илюстрован брой на списание „Черга“ . Той е изцяло на английски език. Издаден през септември, 2017 година.

Специалният брой е посветен на всички български обекти под закрилата на ЮНЕСКО, включително и новите продложения за вписване в индикативната листа на организацията.

По-голямата част от луксозния тираж е разпространен на престижното Международно изложение WORLD TOURISM UNESCO  в италианския град Сиена, където има български щанд. Цветното издание, формат А4, е изготвено по съвместна инициатива със столичното общинско предприятие „Туризъм“.

Немалка част от броя е предназначена и за държавните институции за целите на предстоящото ни председателство на ЕС. Списанието може да се намери и по лавки, бензиностанции, летища у нас.

Целта на осъществения идеен проект е да се утвърди мястото на българската култура в световните културни процеси, да популяризираме страната ни като атрактивна дестинация за култура, туризъм, инвестиции, бизнес, както и да подпомогнем с общи усилия включването на нови уникални български обекти в листата на ЮНЕСКО.

 

 

Биляна Котева

Add comment

5 + 2 =