Cherga BG

РОЖЕНСКИЯТ СЪБОР С НАГРАДА ОТ МЕЖДУНАРОДНО ИЗЛОЖЕНИЕ „КУЛТУРЕН ТУРИЗЪМ“ 2016

Роженският събор получи признание и престижно отличие от Международно изложение „Културен туризъм“ 2016 във Велико Търново. В конкурса на борсата “Чети и пътувай” (READ&TRAVEL) Голямата награда на журито за най-оригинално събитие в областта на културния туризъм за 2015 година бе присъдена на Съборът на народното творчество и животновъдство „Рожен“, организиран от Сдружение „Рожен – Наследство в бъдещето“ и Община Смолян в партньорство с Община Чепеларе и подкрепата на Министерство на културата.

Авторитетният приз бе връчен на официална церемония, провела се във великотърновското читалище „Надежда-1869“ на 16 април вечерта. Наградата от името на организаторите на Роженския събор получи Симеон Караколев от  Сдружение „Рожен – Наследство в бъдещето“.

Над 70 български  и чуждестранни изложители се включиха в  XIII Международно туристическо изложение „Културен туризъм”, което се състоя във Велико Търново от 14 до 17 април. Форумът е съвместен проект на Община Велико Търново, Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов“, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции (АБТТА). Провежда се с подкрепата на Министерството на туризма на Република България.

 

Роженският събор получи признание Роженският събор получи признание

Add comment