Cherga BG

Роси Кирилова – “Любов завинаги”

B-0011new“Любов завинаги” е песента, с която едно непознато и лъчезарно момиче печели конкурса “Мелодия на годината” през 1985 г. Не след дълго тя става любимка на българската публика. Роси Кирилова е от онази рядка категория изпълнители, които са погалени от щастието да бъдат обичани без уговорки – сред нейните почитатели са както малчугани, така и белокоси фенове. Красивата изпълнителка много пъти е била обявявана за певица на годината в класациите на националното радио. Последната й награда е от ежегодния фестивал за българска забавна песен “Бургас и морето” – 2007 г. На него Роси спечели първо място с авторската си песен “Като да и не”. “Боса по асфалта”, “Приятелство се подарява”, “Доброта” “Сърцето знае защо”, “Мики Маус” са само част от песните, които всеки от нас може да запее. Събрани са в 19 албума, а съвсем скоро очакваме и новия й – 20-ти албум. Четвърт век на сцената – трудно е за вярване, че тази година през месец декември Роси Кирилова отбелязва своя 25 годишен творчески юбилей. Синеокото момиче плени сърцата на своята публика преди 25 години и тя все още в този ласкав плен.

Красива, чаровна и усмихната, Роси Кирилова е символ на съвременната жена, постигнала успех в живота и кариерата. Чувстваш ли се звезда?

Животът ми е по-обикновен от този на звездите. Мисля, че имам своите звездни мигове на сцената и там наистина се чувствам звезда. Но в ежедневието си съм съвсем нормален човек, радвам се на обикновените неща.

От първите стъпки в музиката и група “Следа” какво си спомняш днес?
Група “Следа” не изчезна, просто премина в група „Атлас“, а аз станах самостоятелна певица. Започнах с кънтри музика, защото много обичам този стил. Днес обаче имам в репертоара си и латино, и диско, и балади, и кънтри, и хора, защото творческият процес е дълъг и човек трябва да се променя.

Успехът дойде твърде рано при теб. Какво носи раRossi_i_baletнната слава?
В началото човек си мисли, че светът се върти около него. После разбира, че всъщност светът си се върти и без него и той трябва да се впише някак в този свят. Началото винаги е свързано с много емоции. После човек започва да цени други неща.

 Трудно ли е  да си любимец на най-разнородна публика?
Наистина в репертоара си имам много и разнообразни песни за различни възрасти. Но мисля, че е много трудно да се задържи успехът. Лесно е в началото, когато си модерен, когато направиш впечатление. Убедена съм, че всеки човек има и върхове, и спадове. Важното е да правиш всичко с любов.

С твоя съпруг Георги Начев сте освен семеен и творчески тандем. По-лесно или по-трудно е това?

От една страна е добре, защото всяко нещо се прави от екип. Един успех никога не е свързан само с един човек. В този смисъл ние много си помагаме, защото имаме еднакви цели. От друга страна пък е по-трудно, тъй като проблемите са почти ежедневни и трябва да ги решаваме като запазим добрия тон по между си.
Ro-rozova-re
Обикновено творците казват, че се вдъхновяват от любовта или страданието. За теб кое е по-силно?
Във всички случаи страданието е много силно чувство и то ражда невероятно хубави песни. Поне в моя репертоар. Но мисля, че любовта пък е голям мотив човек да продължава да твори. И двете трябва да ги има. Човек има нужда да преживее различни неща, за да е по-богата палитрата и в неговото творчество.

Add comment

18 − 16 =