Cherga BG

Ресторант Есте – Посланик на гурме кухнята

“Ястията сами по себе си са емоция, чувство, което пораждат чрез сетивата – послание, което може да бъде предадено чрез храната,” казва шеф Димитър Дамянов, главен готвач на Есте

IMG_5182 copy

Запазената марка на Есте несъмнено е храната. Гурме храната. Пищният, запомнящ се вкус на всяко ястие е заслуга на шеф Димитър Дамянов, работил в някои от най-елитните ресторанти в света като Noma, Arzak, Fet Duck, Sawoj gril, Le Gavroshe и други. Неговата мисия е всеки клиент да опита най-доброто от кухнята на планетата – тук, в България! Затова Есте организира и тематични вечери, посветени на различни страни. Благодарение работата на шеф Дамянов, както и на екипа на ресторанта, Есте е удостояван с различни награди – на български форум, награди на списание Бакхус (за авторска кухня), както и на международната награда World Quality Commitment Award (Paris).

Управител и сомелиер на елитния ресторант е Йордан Кирилчев, носител на наградата “Сомелиер на годината 2014” на Българска асоциация на професионалните сомелиери. Многократно негови селекции са номинирани в категорията за „Най-добра селекция на напитките” в конкурса „Ресторант на годината”.

Поддържането на новаторски, изключително интересен и здравословен начин на приготвяне на храната е сред основните приоритети на Есте. Подбират се най-качествените продукти от цял свят. Съчетават се с местни билки и пресни диворастящи подправки. Класическите ястия се поднасят с уникален почерк в нови, нестандартни комбинации, които омагьосват сетивата.

Магията на вкусната и ароматна кухня се допълва от изисканата барокова атмосфера в стил Луи XIV, която ресторантът предлага. Гостите могат да се насладят на уют, дискретност и спокойствие, за да се насладят напълно на своя обяд или вечеря.

През топлите дни гостите на Есте могат да изпълнят сетивата си с красота и спокойствие сред прохладата на градината, потънала в зеленина. Нежната песен на фонтана се чува във всяка от осемте шатри, разположени тук, като всяка от тях е с индивидуално осветление, вентилатор и кабелна телевизия.

За специалните гости е осигурена ВИП зала с 12 места, напълно изолирана от останалата част на салона.

Непосредствено до ресторанта, сред изобилие от цветя, светлина и простор, е разположено кафе Есте. Мястото е прекрасно за организиране на фирмени и частни събития, презентации и т.н.

Ресторант Есте организира частни мероприятия с капацитет до 100 куверта по предварително уточнено и съобразено с изискванията Ви меню.

 

Вкусете разликата – заповядайте в Есте!

 

Можете да направите резервация на телефон: +359 886 700 269, както и на имейл адрес: restaurant@este.bg

Адресът на заведението е: София 1113, ул. Николай Хайтов 3А.

www.este-restaurant.com

IMG_5187 copy

IMG_5172 copy

Add comment

+ 59 = 61