Cherga BG

Рекорд на Гинес за лицеви опори

На 9-и септември ще бъде поставен опит за рекорд на Гинес за най-много лицеви опори. Голямата поляна в Южния парк ще е арената, на която ще се състои инициативата. „Малко хора знаят, но българите сме на последно място в Европа по брой спортуващи хора и на първо място по сърдечно-съдови заболявания. 78% от българите не практикуват никакъв спорт според проучване от 2014-та година“, споделя Лазар Радков – един от инициаторите на събитието. Това поставя и социални измерения на идеята, тъй като по този начин ще се стимулират голяма част от неспортуващите българи да започнат да се движат по-активно и да се грижат за здравето си.

Всички желаещи да помогнат в поставянето на рекорд на Гинес за лицеви опори трябва да бъдат на посоченото място за началото на масовата тренировка, което е точно в 9:45 ч.

В момента световният рекорд се държи от Айман, Обединените арабски емирства и за 1645 души, които правят лицеви опори заедно и едновременно.

Не забравяйте, предизвикателството – опит за рекорд на Гинес, ще се проведе на Голямата поляна, в Южен парк София, точно в 9:45 ч. на 9-ти септевмри.

Биляна Котева

Add comment

37 + = 41