Cherga BG

Ръчно сътворени изкушения – повече от предмети на изкуството

Те често пъти са повече от предмети на изкуството. И с чисто сърце ги наричаме истински съкровища, защото авторите им влагат в създаването им цялата си любов, вдъхновение, умения и страст.

В десетата изложба от цикъла „Събудете стените си“ този път ще можете да се насладите на разнообразни автори и творби. Шалове и облекла от рисувана коприна, ръчно изтъкани предмети, аксесоари и най-разнообразни произведения, в които със сигурност ще се влюбите.

13179За някои от творците това е първата изложба в живота им и с вълнение споделят: „Преди да се озова в София съм живяла по ветровитите части на страната, където студът те прави бъбрив. По образование съм психолог, по дух – пътешественик, а по професия – лектор. Винаги съм възприемала себе си като нелегален имигрант в страната на изкуството. Коприната е материалът, в който се влюбих заради духа на тази материя и затова, че тя участва наравно с мен в процеса на създаване и никога не спира да ме изненадва“, казва Анна Вълева.

Лорета Велкова пък разказва: „От малка съм израснала около стана на майка ми и съм усетила аромата на памук и вълна, който съм запазила до ден днешен. Доста по-късно започнах първите опити да усвоявам техниката на гладката тъкан и да я пречупвам през моя мироглед. Започнах сама да се усъвършенствам и да доразвивам традиционните методи на тъкане, което ми даде възможност да създам свои собствен стил в който се преплитам традиционното и модерното изкуство, така, че творбите ми да намерят място във всеки съвременен дом и да създават хармония и красота.“

Другите талантливи творци са: Силвия Павлова, Елена Белова, Ива Димитрова, Весела Василева, Антоанета Младенова, Дочка Радева, Дилян Дочев – Дил и Неви Петкова, Ралица Бурова. Всички те имат редица награди от български и чужди арт форуми.

Стените на необичайното арт пространство Towers Gallery пък „ще събудят“ творбите на Констанца Колева, Сашо Младенов, Свилен Генов, Емил Николов, Кирил Божков, както и скулпторът Никола Колев.

Изложбата „Събудете стените си“ ще бъде подредена на 10 октомври 2013 г. в Towers Gallery в Софарама Бизнес Център, а официалното откриване е предвидено за 16.10.2013 г. Очаквайте подробности за самото събитие, което ще организират талантливите Wonderland Events.

Add comment

− 1 = 3