Cherga BG

Пловдив е исторически резерват №1 у нас

пловдив“Старинен Пловдив“ е най-посещаваният исторически резерват в цялата страна. Това сочи специално маркетинг проучване, данните от което съобщиха от общинското предприятие “Туризъм“ в Пловдив. В топ класацията на най-привлекателните за туристите в града обекти влизат и Римският стадион, Античният театър и Малката базилика. Последната набира най-голям ръст на посещаемост през последните месеци.

Сред изброените обекти се нареждат три от музеите в Пловдив – Регионален етнографски музей, Регионален исторически музей и Природонаучен музей.

Интересът на чужденците към бъдещата Европейска столица на културата се покачва, сочат данните от общинското предприятие. Трендът е потвърден и от туристическите агенции. От хотелите съобщават за все повече посетители, които не са част от големи групи. Те обикновено идват за уикенда и техните гостувания са свързани с разнообразните фестивали. Много са и туристите, които използват онлайн платформи, за да си намерят места за настаняване или остават у приятели. Те не се отчитат в анализите на Националния статистически институт, но са реална част от туристическия бизнес. Анкета на “Марица“ сред управителите на хотели показа, че отново има висока посещаемост на фестивала “Opera Open“. Туристите са от цяла България и от близките ни съседни страни. Има и посетители от Западна Европа.пловдив

Antoaneta Peeva

Add comment

65 + = 69