Cherga BG

Пет прогнози на Бил Гейтс за бъдещето на света

Прогнозите на най-богатия човек в света – Бил Гейтс, винаги са интересни, а и често се сбъдват. Така например той предсказа преди години голямата популярност, която ще завоюват смартфоните и социалните мрежи и това вече е безспорен факт. „Бизнес инсайдър” събра още пет прогнози на милиардера, които имат голям шанс да се сбъднат. Както винаги те са за значими и важни за целия свят процеси. Ето ги:

1. След 10-15 години светът ще се изправи пред сериозна опасност-биотерористи ще създадат изкуствени вируси. Това е голяма опасност за хората, тъй като тези вируси ще са по-смъртоносни от познатите ни досега. За година модифициран вирус може да убие 33 милиона души. За да се предпазим, трябва да разработваме ваксини срещу всички вируси.

2. След 15 години възобновяемите източници ще дават на човечеството повече енергия, отколкото петролът и природният газ. Това ще даде достъп до благата на цивилизацията на милиони хора, живеещи сега без електричество и вода. Възможно е да открием и мощен източник на чиста и евтина енергия.

3. След 20 години роботи ще заемат милиони работни места, на които сега има хора. Роботи ще има в магазини и складове, заводи и транспортни средства. Затова Гейтс предлага да се въведе данък при използването на роботи, за да има пари за хората, които ще останат без работа.

4. След 15 години технологиите ще победят глада в Африка.Производителността на селското стопанство в най-бедния континент ще скочи с 50%. Учените вече работят над създаване на растения, които дават повече реколта, устойчиви са срещу болести и могат да виреят при климатичните условия на Африка.

5. До 2030 година мобилна банкова система ще намали рязко броя на бедните хора. Сега милиони нямат достъп до кредити, система за застраховане и съхранение на пари. Това ще се промени и всеки ще може да взима кредит и да ползва качествени медицински услуги, както и да плаща по мобилен телефон сметките си.

 

Antoaneta Peeva

Add comment

− 2 = 2