Cherga BG

Гледайте филмът “Пътят Камино и нетипичните пилигрими”

Ако все още не сте решили, къде да ви отведе лятото, екипът на cherga.bg ви предлага един нетипичен вариант  за вземане на решение – с КИНО.

На 11 юни в Евро Синема от 19.30ч., можете да гледате филмът:

 “ПЪТЯТ НА КАМИНО И НЕТИПИЧНИТЕ ПИЛИГРИМИ”

snimka 222

За тези които не са чували за пътят Камино  ще ви разкажем накратко. Известен е от векове на поклонници, които изминават пеш прочутия маршрут намиращат се в Севера Испания. Говори се, че този път върви под проекцията на звездния Млечния път.

karata na pytya

Свещеният път Ел Камино започва във Франция и продължава на изток през цяла Испания. Финалът на това уникално пътуване е изящната катедрала “Сантяго де Компостела”. Пътят е около 800 километра и се  изминава задължително пеш, с колело, или на кон. По този път са се стичали и се стичат стотици поклонници и туристи, които намират своя личен  духовен катарзис, срещат се с красивата природа на Испания и не на последно място- срещат невероятни  хора.

makowe

Ако искате да преживеете за начало Свещеният път от екрана, можете да го направите с филма   “Пътят на Камино и нетипичните пилигрими”.  Режисьорите са двама – Джон Чери и Кирстен Малион, а филмът е 90 минутен.

След прожекцията Владина Цекова ще разкаже за своите пилигримски приключения.

А ние  cherga.bg се надяваме, че след нашето първо лятно предложение, вече сте намерили верния път за вашите удобни обувки и летни приключения.

Маргарита Енева

Add comment

− 9 = 1