Cherga BG

Орлин: “Трябва да провокираш публиката”

_MG_7382Той е от младото поколение музикални изпълнители. Въпреки че няма зад гърба си години творческа биография, вече може да се похвали с ревностни фенове, които с нетърпение очакват всяка негова поява. Твърде често името му може да се види и в различни класации за най-красив български музикант. Орлин Павлов – доскоро вокалист на група “Каффе”- вече направи и първия си самостоятелен сингъл – “Мечтаеш ли”, с което даде заявка за успешна солова кариера.
Ако търсим потвърждение на българската поговорка, че крушата не пада по далече от дървото, можем да го открием в чаровния Орлин. При него любовта към музиката като че ли е генетично предопределена. Майката _MG_7723Тиха Генова и бащата Орлин Павлов са солисти в Пловдивската опера. В родословното му дърво обаче далеч не присъстват само хора на изкуството.
Прадядото на Орлин по майчина линия – Г.П. Генов е професор по международно право и дипломатическа история и ректор на най-старото висше училище у нас – Софийският университет. Традициите в юридическите науки днес се продължават от сестрата на Орлин._MG_7726
„Самият аз бях едно обикновено дете, може би малко по-палаво от другите. Обичах да играя навън, пеех в хор в детската градина и цяла седмица посещавах уроци по пиано като свирех Kотешкия марш и гледах с умоляващ поглед майка си.“, спомня си с усмивка днес Орлин.
По-късно завършва средно училище в театрално експериментален клас на Николай Георгиев и работи като актьор в Театър Студио 4хС. Продължава заниманията си и като студент в специалността „Сценични синтетични изкуства“ в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”, където посещава часове по пантомима, джаз-балет, оперно пеене, актьорско майсторство за мюзикъл, синтетичен театър. Определено смята, че уменията да пее, танцува, играе и изобщо да провокира публиката са му особено полезни днес при изявите му като певец, но с радост си спомня и за ролите в постановките „Бекет кой, Бекет ние“, „Майсторът и Маргарита“, „Котките“, „Едно голямо малко шоу“ и „Калигула“ на сцената на габровския театър. Като повечето от младите български певци, Орлин минава през школата на клуб „Опера“, където работи като пеещ сервитьор. Така се стига до 2002 г., когато случайността го среща с един от членовете на „Каффе“, от когото разбира, че групата си търси вокалист. Следва одобрение от продуцентите и … „Каффе“ вече е с нов вокалист – Орлин. Популярната формация печели редица отличия, между които трето място на фестивала „Златния елен“ в Румъния, награди за албум и група на годината в България. „Каффе“ с вокалист Орлин Павлов е и първата българска група, участник на Евровизия. _MG_7837
Преди около година и половина Орлин решава да обърне нова страница в творческата си биография. Разделя се с групата и започва работа по първото си самостоятелно парче.
„Трябваше ми песен, с която да стартирам. Имаше различни идеи, но накрая се доверих на себе си. В главата ми се беше загнездила мелодия, която си тананиках. Звучеше ми хитово и баладично и така се появи „Мечтаеш ли“, чието представяне пред публика стана на 13 май тази година“, казва Орлин. Сингълът е по музика на Орлин Павлов, Чарли от „Акага“ и Венцислав Марков, а текстът е на Камелия Лилкова. Клипът е заснет под режисурата на румънеца Андрей Фантана и в него участва известният български модел Диляна Попова.
„Мисля, че се получи дори по-добре отколкото очаквах. Парчето се хареса на публиката“, признава Орлин. Заедно с изявите си вече като солов изпълнител той не е изоставил и театъра. Тази година участва в танцов спектакъл „36“ с режисьор и хореограф Росен Михайлов в Театрална работилница СФУМАТО и от октомври зрителите ща могат да го видят отново.
Като всеки млад певец Орлин мечтае да издаде албум. Междувременно вече работи по втория си самостоятелен сингъл и по песен, която да изпее в дует с Мариана Попова.

 

Име: Орлин Орлинов Павлов_MG_9383
Дата и месторождение: 23.04.1979 г., гр.София
Зодия: телец
Цвят на очите: сини
Височина: 183 см
Амбиции: все още имам
Обичам да … питам
Вярвам в …предсказания
Мразя да ..съм жаден
Ценя …добрите приятели
Приятелите са … рядкост
Глупостта е … отличителен белег
Сънувам…, че ще дойдат да ме вземат
Мечтая … да изляза извън слънчевата система
Искам да живея … по-дълго
Ако бях животно щях да съм … мравка, едно от най- силните животни на планетата
Винаги съм искал всички около мен да знаят, че … ни наблюдават, ама никой не ми вярва
Обичам да ям…течен шоколад Nutela
Любим цвят: зелено
Любима марка кола: Трабант
Любими парфюми: Много са
Любими книги: „Нещо като нож, нещо като цвете, нещо като нищо на света“

Add comment

15 − 13 =