Cherga BG

Oбщина Бургас – примамлива дестинация за целогодишен туризъм

DSC01466На 23 и 24 април Българска издателска компания – БИК АД, съвместно с Община Бургас организира уъркшоп за журналисти и туроператори, във връзка с изпълнението на проект „Магията на древността и красотата на природата от Бургаския залив до Странджа“. Проектът се финансира по Оперативна програма „Регионално развитие 2007 – 20013 г.“, съфинансирана от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Основна насока на проекта е интегрирано управление и ефективен маркетинг на туристическия потенциал на общините Бургас, Приморско, Малко Търново, Средец и Камено и утвърждаването им в желана и примамлива туристическа дестинация за целогодишно посещение.

DSC01519Целта на проведения уъркшоп бе да се запознаят представители на медиите и туроператорски фирми с възможностите, които предоставя региона в тази посока.

Част от поканените гости имаха възможност да разгледат уникалния Етнографски музей в града, както и защитената местност „Пода“ – една от най-богатите в орнитологично отношение в Европа, съхранила огромно биоразнообразие в границите на Бургас.

Други интересни забележителности, с които града не случайно се гордее са: Археологическия музей, Регионалния исторически музей, тракийското светилище „Акве Калиде“ , остров „ Св.Анастасия“, катедралата „Св. Св. Кирил и Методий”, уникалната Морска градина и още много други.

Официалната презентация на уъркшопа бе проведена на 24 април в градското „Морско казино“. Тя съвпадна с провеждащата се по същото време „Туристическа борса“ и бе посрещната с голям интерес.

DSC01631На нея присъстваха г-жа Йорданка Ананиева – зам.кмет на Бургас, проф. д-р Лина Анастасова – от Бургаския свободен университет, Красимира Костова – директор на историческия музей в гр. Средец, Дора Александрова – специалист в Туристически информационен център – Бургас, както и много други официални лица и гости.

Разисквани бяха много въпроси, между които възможностите за атрактивно представяне на културно-историческото и природно наследство на общините, с цел привличане на повече високоплатени български и чуждестранни туристи извън активния летен сезон.

По проекта се реализират и т.нар. експедиентски турове, насочени към специалисти от различни браншове, свързани с популяризирането и предлагането на разнообразните туристически маршрути в региона.

Add comment

+ 17 = 26