Cherga BG

НИЕ СМЕ ИЗПРЕВАРИЛИ СВЕТА С ОКОЛО ДЕСЕТ ГОДИНИ

твърди категорично проф. Александров в разказа си:

 prof. Aleksandrov

– Започнахме да разработваме млечно-кисели храни през 1985 г. като създадохме на основата на българското кисело мляко продукт, при който се получава разграждане на белтъчините до чисти аминокиселини, на мазнините – до полиненаситени мастни киселини и на въглехидратите – до прости захари.

Сега създадохме свръхконцентрат на кисело мляко, който е комбинация между про- и пребиотиците и се нарича синбиотик. Той се запазва години наред при стайна температура, защото при технологичния процес се получават нови съединения, които помагат по естествен път да се запазват живи клетките през годините. Процесът все още не ни е напълно ясен и продължават изследванията. Всъщност така се променя нивото на РH, че се наподобява естественият процес на ферментацията на киселото мляко и именно така се създават тези уникални продукти, които в новите си форми имат милиардна концентрация на лечебните бацили.

МАКАР ЧЕ СМЕ БОЗАЙНИЦИ –

С ПРЯСНОТО МЛЯКО ДО ВРЕМЕ

Сигурна съм уважаеми читатели, че обичате да пиете сутрешното си кафе с прясно мляко, понякога заспивате с чаша от топлата напитка или убеждавате упорито децата си да не тръгват на училище, без да приемат полезната течност. Но дали постъпвате правилно, е въпросът ми към професор Александров.

– Прясното мляко не е полезно за индивида след кърмаческа възраст. То дава странични ефекти, защото има един ензим в човешкия оранизъм, който разгражда млечната захар и по неизвестни причини, когато остаряваме, намалява действието си и изчезва. И това става главно при градските жители, при които има въздействие на различни химически вещества. Затова не можем да разградим тази лактоза – млечната захар, и започват оплакванията от гадене, повръщане и диария. Ако се добави кисело мляко към прясното – тези прояви ще бъдат избегнати, тъй като лактобацилите се хранят точно с кисело мляко. Така че тези процеси са много специфични в човешкия организъм, обобщава професорът.

Предпологам, че вече си задавате въпрос:

Що за човек е създателят на синбиотиците в България?

Роден е в Павликени преди 61 години – с деди и прадеди от Централна и Северна България

Изобретил е 35 лекарства в областта на токсикологията и млечно-киселата ферментация. Две от тях са особено известните – ороцетам, който разработва с колеги е уникален български стимулиращ медикамент, с много добър ефект при остри отравяния, засягащи мозъка и черния дроб и при възстановяване на хора след тежки заболявания. Витапирацен – комбинирано лекарство против бойни отровни вещества.

Има двама сина – коремен хирург и компютърен специалист. И двамата не напускат родината си, макар че могат.

– Втора клиника по токсикология във Военноморска болница Варна, която сега чества своята 15 годишнина.

Философия:

Масонството – според което лъжата е най-голямото престъпление

Приема се за:

Работлив и много амбициозен

Йерархия:

Лекар, учен, професор, генерал, шеф на клиника и… бъдещето ще покаже

Движи го:

Амбицията да направи нещо хубаво, нещо интересно, нещо непознато – тук на Балканите.

И за финал:

ОТ КАКВО Е ИЗТЪКАНА ЧЕРГАТА

НА БЪЛГАРСКИЯ ХАРАКТЕР?

Сивото.

Ние българите имаме нихилистично чувство към собствените си достижения, а трябва да си отстояваме продуктите. Ако на този синбиотик, който сме създали, пишеше, че е американски, английски или какъвто и да е друг, той щеше да бъде възприеман много по-така…

Пречим си и гледаме да се „топим“ взаимно. Завистта ще ни унищожи!

Цветният колорит

Вярата е тази, без която не можем

Индивидуалисти сме, но само те могат да вървят напред. Не се поддаваме на масова психоза, не можем да бъдем манипулирани, борим се и постигаме много неща. В основата на всички велики изобретия и открития са българи.

ДА ИЗМЪКНЕМ ТАЙНАТА

НА БЪЛГАРСКИЯ ЕЛИКСИР!

Голяма заслуга за това има Иля Мечников, който работи в Париж заедно с Луи Пастьор в едноименния институт. Прочути са думите на руския учен, че старостта е болест и трябва да се лекува, както всички останали болести. Той установява, че голяма част от заболяванията се дължат на гнилостните процеси в червата на човека, предизвикани от различни причини – болести, химически, токсични и радиоактивни вещества, променящи естествената екосистема в организма. Така се създава предпоставка за вътрешна интоксикация на човека и ние, в крайна сметка, се самоотравяме и от това умираме. Мечников установява, че тези гнилостни процеси могат да бъдат прекъснати именно чрез българското кисело мляко Той изследва столетници, живели в Родопите в полупланински и планински райони, и с удивление вижда, че българите, които имат на трапезата си всеки ден кисело мляко, живеят по-дълго, малко боледуват и изглеждат физически по-здрави, като запазват жизнените си сили дълги години.

Сега истинските, най-качествени лактобацили се намират в Търговишко, Разградско, Поповско, Великотърновско.

По-късно, през 1905 г. д-р Стамен Григоров открива лактобацилус булгарикус. Като истински родолюбец, той пренебрегва всички възможности да работи в Швейцария и се връща в България. Тук открива и създава и ваксини против туберкулозата. Установява, че плесените отделят пеницилин много преди разработките на Александър Флеминг върху създаването на това лекарство. На същия принцип действа и лактобацилус булгарикус.

Add comment

81 + = 87