Cherga BG

НАТФИЗ стартира инициатива „Учи в България, завладей света!“

Съжаляваме, този текст е наличен само на Английски (Сащ).

Dzovani i leze Buboleze 1Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“ стартира инициатива за популяризиране на професионалното образование в България и превантивно овладяване на интелектуалната миграция на младите българи – „Учи в България, завладей света!“.

Преподаватели и възпитаници на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ ще застанат с лицата и авторитета си в кампанията, за да опровергаят недоверието в българското образование. Проектът ще стартира почти едновременно в 12-ет различни града с национално турне: Димитровград, Хасково, Кърджали, Смолян, Добрич, Шумен, Търговище, Русе, Благоевград, Стара Загора, Сливен и Кюстендил. Освен с дипломните спектакли и филми на връстниците си, младите жители на градовете, ще се срещнат с водещи преподаватели на Академията, които ще ги запознаят със специалностите, условията на европейска мобилност, подготовката и реда за кандидатстване през учебна 2016/2017 година. Безплатните, напълно открити за местните общности консултации се подпомагат от общинските структури и театрите на градовете.

„Учи в България, завладей света!“ е превантивен рефлекс на общ, изключително болезнен и вземащ опасни мащаби проблем. Ето защо, към инициативата да запознаем децата си, с възможностите за качествено и перспективно висше образование в страната, преди да ги изгубим, може да се присъедини всяко училище, всеки град, всяка обществена, неправителствена или бизнес структура, всяко семейство.

НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ има ресурс и е подготвен да съдейства и предоставя електронна и печатна информация на всеки, който прояви интерес.

Таня Кръстанова

Add comment

− 1 = 9