Cherga BG

Настъпва есенното равноденствие


Моментът от годината, в който денят се изравнява с нощта. От тук нататък дните ще намаляват и ще се приближаваме все повече до зимата. Българската традиция по отношение на честването на деня е свързана с христянския празник Кръстовден. А езическите поверия казват, че денят и нощта се кръстосват и така се поставя началото на новия период на годината – започва утробният период, от който след това ще се роди новата природа. Фолклорът добавя към енигмата на деня, че на тази дата змейовете се прибират високо в планината, за да изкарат зимата в пещерите си.

Есенното равноденствие се смята за един от най-енергийните дни в годината. Ето защо много поверия казват, че нощта на 22-ри срещу 23-ти е магинчна и желанията се сбъдват, а сънищата са пророчески.

На трапезата е добре да сложим постно ястие с преобладаващи зеленчуци, а къщата можем да украсим с тиква, жито или красив букет от паднали есенни клони.


 

Кемпери под наем – марка RIMOR , основана 1978 година.

„Следвай желанията си“ с нашите нови кемпери!

Модел: RIMOR Horus –  новата идея за движение!

Компактност, лекота на управление, невероятни и модерни дизайнерски и интериорни решения, с базово оборудване на FIAT.

Спорт, открития, приключения и туристически пътувания, БЕЗ граници!

—————————————————————————————————————–

Модел: Rimor Seal 98 Plus – Приятел, който винаги е готов да тръгне!

 Модерни дизайнерски и интериорни решения, отделна баня и тоалетна, изключително голям багажник, с базово оборудване на FIAT.

 Идеален при пътуване и почивка с домашен уют, лукс и комфорт!! 

 

Кемпери под наем от „Кемпер рент Черга“,

тел.: 0898777324 и на FB: CamperRentCherga

Кемперите се фабрично нови и са оборудвани с всичко необходимо за гарантиране на удобство и конфорт. Атрактивни оферти за наем, без допълнителни такси.

 

 

Биляна Котева

Add comment

8 + 1 =