Cherga BG

МУЗИКАТА НА ВИЕНА И ЕВРОПА ТРИУМФИРА НА 26-ТИ ДЕКЕМВРИ В ЗАЛА „БЪЛГАРИЯ“ С ШEДЬОВРИТЕ НА КЛАСИЧЕСКАТА ОПЕРЕТА И ОПЕРА

Бляскавата гала е под патронажа на Нейно превъзходителство Посланикът на Република Австрия – Андреа Вике.

В сърцето на празничния сезон Софийска филхармония и Симфониета-Враца поднасят на почитателите на красивата музика на Виена и Европа разкошен гала-концерт с прочути валсове, полки, увертюри, арии, дуети и ансамбли в традициите на непреходната класическа оперета и опера.

На 26-ти декември от 19.00 ч. в гала-концерта „Новогодишни наздравици с музиката на Виена и Европа“ гостуват звездите на оперетата и операта – Даниела Владеску, Стефан Попов /Румъния/, Валентина Корчакова, Мария Цветкова, Марио Николов /България/, под диригентската палка на маестро Христо Павлов. Ще чуем и виртуозните изпълнения на цигуларя, който покорява европейските сцени – Йован Богосавлевич /Сърбия/.  

В традицията на виенската изтънченост, специално за публиката на 26.12 в зала „България“, в антракта на гала-концерта е организирано валс-училище с балетния режисьор и хореограф от Виена – Венцислав Вике Дерменджиев.

Очакват ни вълнуващи изпълнения под звуците на виенския валс и неповторимо забавление с великолепната музиката на Й. Щраус, Ж. Офенбах, Им. Калман, Фр. Лехар, Ж. Бизе, Дж. Верди, В. Монти, Р. Щолц, Г. Дендрино.

Билетите за гала-концерта на 26-ти декември от 19.00 ч. „Новогодишни наздравици с музиката на Виена и Европа“ са в продажба на касата в зала “България” и в мрежата на eventim.bg

Add comment