Cherga BG

МУЗИКАЛНИЯТ ТЕАТЪР СЕ ВКЛЮЧВА В ИНИЦИАТИВАТА „ЗАЕДНО В КРИЗАТА”

Звездите на оперетата и мюзикъла ще общуват с публиката онлайн.

Националният музикален театър се включва в инициативата „Заедно в кризата – Класическата музика в България онлайн”. Тя обединява усилията на музикалните културни институти в България в обща програма за онлайн присъствие в културния живот на страната по време на извънредното положение.

Музикалният театър започна от миналата седмица документалната поредица „Ех, майко, майчице, щастлив/а съм… и по време на карантина!“. Надсловът е перифраза на текст от прочутата оперета на Калман „Царицата на чардаша”.
    
Всяка седмица театърът ще представя във Фейсбук страницата си – Държавен музикален и балетен център-София (https://www.facebook.com/national.music.theatre/) и на сайта си www.musicthetare.bg звездите на театъра. Зрителите ще гледат техни онлайн откровения, заснети в домашни условия. Те ще са придружени с откъси от изпълнения на артистите от емблематични спектакли, избрани от Фонда на Националния музикален театър.

Тази събота от 11:00 часа е първата част от онлайн срещата със символа на оперетната музика в България солиста Александър Мутафчийски. „Ние,артистите на Националния музикален театър „Стефан Македонски” заедно с класическите музиканти на България ви казваме – останете си вкъщи! И нека бъдем онлайн заедно в кризата!”- призовава от името на театъра солистът Александър Мутафчийски.

Линк към събитието във Фейсбук – https://www.facebook.com/events/720399628496681

Посланието на инициативатаЗаедно в кризата – Класическата музика в България онлайн” : „Обединява ни вярата и желанието да сме в услуга на публиката, която искрено обичаме. Днес ние безвъзмездно ви даряваме малко радост и се надяваме, че скоро отново ще бъдем заедно в концертните зали и в оперните салони. Благодарим ви, че сте с нас! 

Add comment

4 + 5 =