Cherga BG

Музикалният театър откри сезона и почете своя главен диригент с бляскав концерт-спектакъл

Публиката във възторг от концерта за началото на новия сезон

Маестро Юли Дамянов - юбилеен концерт в Музикалния театър

Поздравителни адреси, цветя и дълги аплаузи получи главният диригент на Музикалния театър Юли Дамянов след концерта –спектакъл „Влез в моя сън”, посветен на 60-тия му юбилей и на началато на новия театрален сезон на Музикалния театър.

Убеден съм, че благодарение на енергията, вдъхновението и високия ви професионализъм продължавате да вървите по плодотворния и дългогодишен творчески път, отдаден на българския музикален театър. Несъмнено такъв път оставя истинска следа в музикалния живот на България! ” –се казва в поздравителния адрес на министъра на културата Боил Банов по повод 60-тия юбилей на Маестро Дамянов.

Поздравителни адреси изпратиха областният управител и кмета на Перник, ръководството и всички творчески колективи на Музикалния театър, както и други творчески организации.

Сред звездите на концерта бяха примата Олга Скеклиова, солистите Живко Желев и Николай Петров, започнали творческия си път на сцената на Музикалния театър. Част от тях пристигнаха от чужбина специално за концерта. Да почете  Маестро Дамянов в концерта участва и певецът Васил Петров с една от емблематичните песни на Франк Синатра – „Моят път”(My Way).

На концерта беше направена премиера на откъси от операта –мюзикъл „Любов и омраза” (по „Херцогинята от Падуа” на Оскар Уайлд), композирана от Юли Дамянов. От творбата прозвучаха любовния дует „Влез в моя сън”, изпълнен от солистите Весела Делчева и Денко Проданов, и „Sanctus” в изпълнение на Хора на Музикалния театър.

Публиката дълго аплодира изпълнителите – целия солистичен състав, хора, балета и оркестъра на Музикалния театър, които участваха в концерта “Влез в моя сън” за началото на новия театрален сезон. На добър час!

 

 

 

Add comment

14 + = 15