Cherga BG

„МИСТЕРИЯТА ЕНЬОВДЕН“ с атрактивен флашмоб в четири станции на софийското метро

Flashmob-Misteriata-Eniovden-1На 04.03.2014г. трупата на Нешка Робева – “Нешанъл Арт” и музиканти, част от спектакъла „Мистерията Еньовден“, изненадаха минувачите на четири метростанции в София. Точно в 17:45 часа тъпанът и гайдата засвириха на метростанция „Опълченска“. Нищо неподозиращите минувачи станаха свидетели на специално подбрано за случая хоро, изпълнявано от танцьорите и в самото представление. Атрактивният флашмоб накара забързаните софиянци на станциите „Сердика“, „СУ Св. Климент Охридски“ и „Стадион Васил Левски“ да се усмихнат. По-смелите любители на народната музика и българските ритми, станали свидетели на събитията, се включиха и показаха умения заедно с професионалистите. Четирите поредни изигравания на инициативата се превърнаха в пълна атракция, като на моменти присъстващата публика не пускаше танцьорите и настояваше за още автентична българска музика.

 Flashmob-4

Събитието е част от поредица инициативи свързани със спектакъла „Мистерията Еньовден“, който тази година в София ще се играе в три поредни три – 8, 9 и 10 април. Най-зрелищният спектакъл, правен досега у нас, ще се качи на сцената в зала 1 на НДК. Началото 20.00 часа. Цени на билетите между 20 и 50 лева.

Мистерията Еньовден“ разказва легендата за един от най-мистичните български празници. Разкрива красивата история за любовта, сблъсъка между доброто и злото, старото и новото. Образите на самодивите и змейовете се докосват, потопени в тайнството на огромната сияйна луна. „Мистерията Еньовден“ е приказка за красотата на народните традиции и вярвания, каквито са били в древното минало, каквито са съхранени до днес и каквито ще бъдат утре. Спектакълът е завет и за младото поколение.  

Add comment

+ 87 = 89