Cherga BG

Министър Ангелкова участва в откриването на новия летен сезон в Созопол

Министърът на туризма Николина Ангелкова и кметът на Созопол Панайот Рейзи дадоха старт на новия летен сезон в общината, който се със-тоя на 3 юни. В церемонията, която се състоя в амфитеатър „Аполония”, участваха и зам.-областният управител на Бургас Владимир Кру-мов, дипломати, кметове на морски общини, представители на бранша и др.
„Миналата година в Созопол са реализирани над 500 хил. нощувки, а очакванията е това лято да отчетем около 30% ръст на туристите“, каза ми-нистър Ангелкова. По думите й всички контролни органи са в готовност и ще следят за спазването на изискванията и качеството на туристическия продукт през сезона. Кметът Рейзи отбеляза, че всичко е готово за новото лято, а данните показват, че голяма част от хотелите вече са запълне-ни.
Събитието даде старт и на шестото издание на Международния франкофонски фестивал „Солей”. Като част от него концерт изнесе победителката от един от най-популярните реалити формати у нас – Христиана Лоизу. Кипърката изпя някои от най-емблематичните френски песни, а събитие-то приключи с тържествена заря.

 

sozopol_angelkova

Add comment

+ 84 = 89