Cherga BG

МДЦ Аркутино – морско бягство сред природата

Едва на 35 км южно от Бургас и 10 от Созопол и Приморско ще откриете кътче от рая, запазено от урбанизацията. Слънцето, морето, просторният плаж с нежен, златист пясък, галещият морски бриз и милувката на вълните, девствената природа ще ви връщат отново и отново тук, за да преживеете прекрасни моменти в Международния детски център Аркутино.
Местността Аркутино е едно от последните девствени места по Черноморието. Тук се намира и най-високата пясъчна дюна в България. От тук започва и природния резерват „Ропотамо“ , а разходката сред девствената природа крие незабравими преживявания.

loc_1

loc_13

Хотелът на МДЦ Аркутино предлага на гостите си модерно обзаведени стаи – 10 с 2 легла и 14 с 3 легла. Всички са с тераса, независим климатик, телевизор, хладилник, телефон, безплатен интернет и с тераса.
Можете да отседнете и в някой от апартаментите и да се поглезите с повече екстри – самостоятелна спалня и хол обзаведен с ТВ секция, маса за 6-8 човека и мека мебел, на която могат да се настанят още двама души.
Гостите на центъра могат да похапват вкусно и да се забавляват до зори без да пречат на никого в ресторанта, който е “а ла карт”, климатизиран и е отделен от хотелската част. Ресторантът-градина пък предлага лятна прохлада и романтична вечер под открито небе.

loc_6

loc_8

Ако искате да съчетаете работата с приятните преживявания, МДЦ “Аркутино” разполага с отлични условия за конференции, семинари, учебни практики и други. На разположение са конферентна зала със 100 места, която може да се раздели на две, съответно с 40 и 60 места, 4 учебни стаи с по 10 места, 2 стаи за преподаватели.
Сред удобствата на хотела са безплатен охраняем паркинг, 24-часова охрана, сейф, пране и гладене, магазин и rent-a-car.
Ако пък решите да се разходите из района, има какво да видите. Наблизо е резерватът „Ропотамо”, разположен по течението на едноименната река. Там ще се насладите на лонгозни гори, скални образувания, пясъчни дюни, терасовидни брегове, блата и мочурища. По бреговете на реката се видят лиани, расте блатна тръстика, а по дюните – красивата пясъчна лилия. Има и находище на морски пелин – рядко растение с медицинско значение. В резервата се срещат над 100 растения, включени в Червената книга на България, както и 250 вида птици, сред които 70 вида застрашени от изчезване. Можете да се разходите пеша из резервата или да го разгледате, пътувайки с лодка по реката.

loc_3

loc_4

Още един резерват – ботанически, привлича вниманието тук – Лагунното блато Аркутино, разположено сред лонгозна гора. От морето го отделят 500 м пясъчни дюни. През 1962 г. е обявено за резерват заради естественото находище на водни лилии.Папурът и тръстиката, които го покриват са дом на много водоплаващи и прелетни птици.

Приятен начин да съчетаете море и планина и да прекарате приятно време е разходка из живописната Странджа планина, сред нагънатите, заоблени хребети, покрити с горски масиви. Тук преминава големият миграционен път на множество прелетни птици – Via pontica. Сред забележителностите й са пещерите и изворите край река Младежка, пещерите край селата Бяла вода и Кости, мраморните куполни гробници в местностите Мишкова нива и Пропада. Особено внимание заслужават прилепите, които са 21 вида, всички включени в световната Червена книга, както и видрата, чиято популация в р. Велека е най-добре запазената в Европа.

Адрес:

Рецепция:+359 550 3 32 88
Резервации:+359 898 418 282
E-mail: info@arkutino.com
www.arkutino.com

Add comment