Cherga BG

Френските туристи се завръщат в България

2012-07-18-FrenchGuyBaguetteГолемият туроператор TUI group започва да води туристи от Франция по Българското Черноморие след деветгодишно прекъсване. Това стана ясно на срещата между министъра на туризма Стела Балтова и Астрид Айлерт, ръководител продукти в TUI Франция, в рамките на международното изложение ITB в Берлин, съобщиха от Министерството на туризма.

Компанията пуска директни полети в средата на май от френски летища до Бургас. За този сезон основно ще се предлага Слънчев бряг, каза Астрид Айлерт.
Чакаме поне 26% повече туристи и от Германия. Министър Балтова приветства усилието на TUI за връщането на френските туристи по Българското Черноморие. Тя обяви, че министерството работи вече за маркетинга на България за 2018 г. и се надява до края на април да бъде приета концепцията.

Като цяло TUI group отчита ръстове на всички пазари за страната в записванията към момента, заяви Детлеф Хьоне, мениджър за България в компанията. Увеличенията от Германия, Австрия и Швейцария бележат 35%, от Полша 30%, Холандия 40%, Русия 20%, скандинавските страни 15% и Белгия 15%.

През миналата година туроператорът е изпратил у нас над 230 000 туристи от всички пазари. TUI group работи с 1600 агенции в цяла Европа, обслужва над 20 млн. туристи годишно. Оборотът на концерна надхвърля 17.2 млрд. евро годишно.

Antoaneta Peeva

Add comment

36 − 28 =