Cherga BG

Фестивал на Тайландската кухня в Хилтън София 13 -21 февруари 2014 г.

Reception - 1024x600 04 (1)Хилтън София e домакин на традиционния за София фестивал на тайландската кухня, организиран съвместно с Туристическото представителство на Кралство Тайланд за Балканския полуостров и Почетното консулство в България .

През целия период на фестивала гостите ще се насладят на автентична тайландска кухня. Най-известните национални ястия и деликатеси ще бъдат приготвени от Чаясит Шрихом или накратко „Лам”, главен готвач на Хилтън Букурещ и Андре Токев, главен готвач на Хилтън София. Тайландският бюфет, който те ще предлагат всяка вечер, ще изобилства от нудъли, месо на скара и екзотични салати. Цената на човек за вечеря е 49.00 лева. Танцьори от тайландската танцова група „Гинари ” ще забавляват гостите от 13 до 15 февруари включително. Тази година Свети Валентин в Хилтън София ще бъде отбелязан под мотото на тайландския кулинарен фестивал. Тайландският готвач ще изненада всички влюбени с тематичен бюфет на цена от 55.00 лв. на човек. В цената са включени чаша вино и специална изненада за дамите. Трите танцьорки , които ще гостуват на тайландския кулинарен фестивал в Хилтън София от 13 до 15 февруари, са от групата” Гинария” със седалище във Франкфурт. Създадена преди повече от 10 години от тайландската общност в този германски град, танцовата формация се стреми да популяризира тайландската култура, нейните обичаи, традиционни танци и костюми. Изкуството й се радва на много изяви през последните години – участвала е в редица тайландски културни мероприятия в Германия , Австрия , Полша , Румъния , Молдова и България.
Чаясит Шрихом или „Лам” започва кариерата си на готвач в един италиански ресторант в Сидни. Решава да се премести в Европа, като първо отива в Лондон , а след това – в Прага. В ресторанта на Хилтън Прага Стария Град – „Maze”- е повишен до позицията на помощник главен готвач. Лам и екипът му допринасят за най-високото кулинарно отличие на ресторант „Maze”– Мишелин звезда. Кулинарният талант на Лам е високо оценен от веригата Хилтън и той подпомага откриването на няколко знакови хотела от портфолиото, включително на Хилтън Ливърпул и на луксозния Лондон Сайън Парк , който е част от марката Уолдорф Астория.

 

В. Филипова

Add comment

56 + = 65