Cherga BG

Енио Мориконе пристига в България за участието си в грандиозен спектакъл

Енио Мориконе пристига в България за участието си в най-грандиозния спектакъл за 2013 г., като подранил коледен подарък на 10 декември, Зала Арена Армеец.

a3b3059200a7433a04feb0a4a5818137_lg

Популярният диригент и композитор е роден в Рим през 1928 г., където живее и до днес. Автор е на близо 500 музикални компилации към различни по жанр филмови и телевизионни продукции. Носител е на десетки награди, между които “Златен Глобус”, “Грами” и “Оскар” за цялостно творчество, точно 79 години след неговото рождение.

185 български музиканти, наред с бенд от Италия, между които ще се отличи китарата на Роко Дзифарели, а също  и легендарният глас, стоящ зад най-обичаните произведения на Мориконе  – Сузана Ригачи, ще бъдат част от концерта на 10-ти декември! 185 български музиканти, наред с бенд от Италия, между които ще се отличи китарата на Роко Дзифарели, а също  и легендарният глас, стоящ зад най-обичаните произведения на Мориконе  – Сузана Ригачи, ще бъдат част от концерта на 10-ти декември! Енио Мориконе ще отбележи своя първи концерт в България, по покана на Ивент Зона и Радио 1, с оркестъра и хора на Класик ФМ, а Семинари БГ е медиен партньор на събитието.

Add comment

− 1 = 1