Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

 

5_Paris 1На 5 февруари дизайнерката Жана Жекова организира специална среща с журналисти в модното си ателие. На пресконференцията и модната презентация, водена от проф. Любомир Стойков, тя разказа за успешното представяне на най-новата си колекция „Париж 1” на престижното модно изложение WhoIsNext за сезон есен-зима 2014-2015, от 24-ти до 28-ми януари в Порт дьо Версай Париж,

Трикратната носителка на най-високия приз за мода „Златна игла” на Академията за мода сподели, че Париж за нея е сбъдната мечта. Жана Жекова допълни, че изложението е било изключително успешно както от културна, така и от търговска гледна точка и, че й е показало насоката, в която да работи занапред. Тоалетите на българската дизайнерка са предизвикали силен интерeс сред посетителите на изложението. В залата за официална мода – PrivаtеEvening, специални гости на Жана Жекова са били Ирина Бокова, генерален директор на ЮНЕСКО и извънредният и пълномощен посланик на Република България в Париж – Ангел Чолаков. Освен тях норвежци, французи, италианци, гърци и най-вече японци са обърнали специално внимание на модните предложения на дизайнерката.

Най-силен е бил интересът към балните тоалети, които са запазена марка на Жана Жекова. Сред показаните модели са били също коктейлни рокли и част от бизнес линията. Тоалетите, предизвикали най-силен интерес по време на изложението, дизайнерката представи по време на пресконференцията в своето ателие.

Най-новата колекция на Жана Жекова „Париж 1” е вдъхновена от световната столица на модата и предлага тоалети с изчистен силует, богата цветова гама и изтънчени материи. Използвани са френски и италиански дантели, коприна, органза, шифон и тюл. Дължините на роклите варират от къси до дълги, като ефирните поли са от коприна, обогатени с допълнителни набори от шифон и тюл. Някои от шифонените поли в колекцията са и солей. Корсетите са с изчистена линия, богато избродирани, някои – от ръчно рисувана дантела, други – с инкрустирани цветя и перли. Част от блузите са и полупрозрачни. В цветовата гама присъстват: сребристо сиво, тюркоазено и индигово синьо, лилаво, мента и резеда. Най-силен интерес в Париж са предизвикали цветовете – пудра и пепел от рози, както и набраните ленти тюлове като оригинален елемент в тоалетите.

През декември 2014 г. беше направена и фотосесия на колекцията от фотографа Ивомир Пешев. Моделите са снимани в старинна сграда – паметник на културата на улица „Париж ” № 1 в центъра на София.

 

 

Share Button