Cherga BG

Жана Жекова представи тоалети на изложение в Париж

Sorry, this entry is only available in Bulgarian.

 

5_Paris 1На 5 февруари дизайнерката Жана Жекова организира специална среща с журналисти в модното си ателие. На пресконференцията и модната презентация, водена от проф. Любомир Стойков, тя разказа за успешното представяне на най-новата си колекция „Париж 1” на престижното модно изложение WhoIsNext за сезон есен-зима 2014-2015, от 24-ти до 28-ми януари в Порт дьо Версай Париж,

Трикратната носителка на най-високия приз за мода „Златна игла” на Академията за мода сподели, че Париж за нея е сбъдната мечта. Жана Жекова допълни, че изложението е било изключително успешно както от културна, така и от търговска гледна точка и, че й е показало насоката, в която да работи занапред. Тоалетите на българската дизайнерка са предизвикали силен интерeс сред посетителите на изложението. В залата за официална мода – PrivаtеEvening, специални гости на Жана Жекова са били Ирина Бокова, генерален директор на ЮНЕСКО и извънредният и пълномощен посланик на Република България в Париж – Ангел Чолаков. Освен тях норвежци, французи, италианци, гърци и най-вече японци са обърнали специално внимание на модните предложения на дизайнерката.

Най-силен е бил интересът към балните тоалети, които са запазена марка на Жана Жекова. Сред показаните модели са били също коктейлни рокли и част от бизнес линията. Тоалетите, предизвикали най-силен интерес по време на изложението, дизайнерката представи по време на пресконференцията в своето ателие.

Най-новата колекция на Жана Жекова „Париж 1” е вдъхновена от световната столица на модата и предлага тоалети с изчистен силует, богата цветова гама и изтънчени материи. Използвани са френски и италиански дантели, коприна, органза, шифон и тюл. Дължините на роклите варират от къси до дълги, като ефирните поли са от коприна, обогатени с допълнителни набори от шифон и тюл. Някои от шифонените поли в колекцията са и солей. Корсетите са с изчистена линия, богато избродирани, някои – от ръчно рисувана дантела, други – с инкрустирани цветя и перли. Част от блузите са и полупрозрачни. В цветовата гама присъстват: сребристо сиво, тюркоазено и индигово синьо, лилаво, мента и резеда. Най-силен интерес в Париж са предизвикали цветовете – пудра и пепел от рози, както и набраните ленти тюлове като оригинален елемент в тоалетите.

През декември 2014 г. беше направена и фотосесия на колекцията от фотографа Ивомир Пешев. Моделите са снимани в старинна сграда – паметник на културата на улица „Париж ” № 1 в центъра на София.

 

 

В. Филипова

Add comment

65 − 60 =