Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

image001По традиция в рамките на Международния технически панаир в Пловдив се състоя заседание на Съвета на председателите на БТПП и РТПП.

Официални гости бяха заместник-министърът на околната среда и водите Дин Ахмед Онбаши и почетният представител на Търговско-промишлената палата на Руската федерация Александър Александров. Заместник-министърът направи презентация на тема “Нови моменти в ОП “Околна среда” за периода 2014-2020 г.”, а Александър Александров представи възможностите за сътрудничество с ТПП на Руската федерация.

Членовете на Съвета на председателите обсъдиха още и участието на представителите на РТПП в заседания на Съветите за тристранно сътрудничество на регионално равнище, както и подготвените становища от страна на БТПП за периода 01.06 – 20.09.2013 г. Сред коментираните теми бяха и създаденото мобилно приложение на БТПП, както и засилването на контактите на регионално ниво между РТПП и центровете на БАН по места.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов посети щанда на Австрия и проведе среща с Франка Вайсенщайнер, отговаряща за австрийското участие в панаира, и с търговския съветник в посолството на Австрия у нас Михаел Ангерер, относно ролята на австрийската палата в изложбената дейност зад граница.

В заключителната част на заседанието беше разменена информация за добри практики от дейността на регионалните палати.

Презентациите на МОСВ; на ТПП на РФ и за Мобилно приложение на БТПП –  можете да видите на адрес: http://www.bcci.bg/news/6183

Share Button