Cherga BG

Виното е интернационален език, който сближава хората

IMG_9136Цветелина Николова е слънчево и лъчезарно момиче, сякаш излязло от кориците на модно списание. Малко хора биха предположили, че вече носи отговорността за сериозна работа, свързана с важни сделки в „Белведере България“, и се реализира в един толкова труден и същевременно интересен пазар като този на виното.
Постъпва в „Белведере“ през 2003 г. като търговски представител за корпоративни и частни клиенти, посолства, министерства, държавни организации.
По-късно участва в създаването на амбициозния проект Винарска изба „Катаржина“ заедно с консултанта Тиери Аберер (на английски Thierry Haberer). По своя вид, инвестиции и технологии – от лозята до производството – избата е уникална за България.
Проектът върви успешно. Едновременно с това обучават много млади специалисти и така постепенно, наред с маркетинга, за нея не остават тайни в областта на винарската индустрия.
Сега всичко “минава” през нея – ПР, реклама, организиране на събития, маркетинг. Същевременно е успяла да създаде прекрасен екип, който ръководи като търговски и маркетинг директор. Според г-ца Николова, тайните на един успешен екип са три: добрата мотивация, доброто отношение към всеки човек от екипа и ясно поставените цели.

„За мен работата е изключително важно нещо“, разказва г-ца Николова. „Всички хора в нашия екип са млади, страшно амбицирани. Стимулираме ги за постигане на отлични резултати с добра мотивация и добро отношение. Ежедневните срещи с тях ми дават възможност да имам поглед върху всички техни проблеми – и служебни, и лични; а всеки един проблем трябва да се решава своевременно.“
Във време когато много специалисти потърсиха възможности за своето развитие извън България, все повече млади хора се връщат да търсят своята реализация в изба „Катаржина“ и в „Белведере“ – защото „Катаржина“ е един успешен бранд.IMG_0106

„В нашата фирма не назначаваме хора от бранша, ние искаме да ги “сътворим” за нашия стил на работа, по наш модел. Конкуренцията ни помага да се ориентираме по-добре на пазара. А на него все повече български вина отново заемат своите заслужени позиции с високото си качество.“
При толкова много постижения за толкова кратко време я питаме какво си пожелава занапред. Отговорът е съвсем простичък и красив: „Преди всичко здраве и… повече усмивки. Не ми се иска да има толкова тъжни и угрижени хора. Нека има повече усмивки“.
Да си го пожелаем и ние… с чаша вино в ръка.

За нея накратко:
Родена е в Троян. “Сигурно от там, от планината идват силата и амбицията ми,“ казва с усмивка тя. Завършила е френска гимназия, по-късно политология и международни икономически отношения. Владее перфектно английски и френски.
Обожава изобразителното изкуство и има много приятели художници.
Обича да си почива с любимия човек, да пътува. „По принцип много пътувам – и в България, и в чужбина, защото пътуването те зарежда с много енергия. То ти позволява да се докоснеш до нови хора и други култури… „Белведере“ има филиали в 132 страни и когато се съберем всички, това наистина е невероятно преживяване.“

Add comment