Cherga BG

Вече работи единен телефон за обслужване на руски туристи

Sorry, this entry is only available in Bulgarian.

От февруари руските туристи могат да получават актуална информация за възможностите за туризъм в България на цената на един градски разговор. Номерът е 0700 20 991, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на съвместен брифинг с Олег Сафонов, ръководител на Федералната агенция по туризъм на Руската федерация.
Двамата отчетоха, че работните групи по туризъм и по култура са набелязали мерки за сближаването на двете страни и увеличаване на туристопотока между тях.„Децата до 16 г., които идват на детски и организиран туризъм у нас, ще получават безплатни визи“, съобщи Ангелкова. „Работим с МВнР за разширяване на кръга преференции и към други социални групи”, допълни тя.
Тези и други актуални въпроси ще бъдат разисквани и на предстоящата българо-руска кръгла маса за сътрудничество в туризма, която ще се проведе в Москва на 25 февруари 2016 г. Ще се дискутират възможностите за предлагане на руските клиенти на повече специализирани форми за отдих и почивка в България извън традиционния морски и ски туризъм. Това са СПА и балнео-, оздравителният, културно-историческият, религиозният, пешеходният, военно-познавателният и много други видове туризъм.
България е на 8-о място сред най-търсените туристически дестинации в Русия, поясни Сафонов и увери, че този интерес продължава да се поддържа висок. Той заяви, че е реалистично България да увеличи своя дял на руския пазар през 2016 г.
Русия продължава да е сред най-важните ни туристически пазари, като за миналата година са ни посетили над 480 хил. руски граждани, а приходите от тях само за летния сезон са над 400 млн. лв.

Таня Кръстанова

Add comment