Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Uti1В края на уикенда ще стане факт още едно ястие, подходящо за рекордите на кулинарните майстори у нас. Ути Бъчваров се настройва отсега за най-голямата паеля правена някога в България. Тя ще бъде готвена пред очите на туристи в „Слънчев бряг”, на 16.08. – петък, в ресторант La Piazza, след 21,00 часа. Главният готвач на заведението Слави Колибаров ще е другият майстор в кулинарното начинание, което ще отнеме буквално часове. Напълно в духа на лятната кухня, паелята ще бъде с морски дарове – всички вкусни деликатеси, които можете да си представите. За да се изготви паелята за 500 порции, са необходими 13 кг, ориз, 10 кг. лук, 12 кг.калмари, 5 кг. скариди и още и още килограми аншоа, сьомга и др. Всички присъстващи в заведението, както и всички, които имат късмет да наминат край ресторанта в часовете на кулинарното шоу, ще могат да опитат безплатно от апетитната паеля с морски дарове.

Ути Бъчваров и Слави Колибаров обещават истински кулинарен Slavi Kolibarovтеатър, защото съвсемUti2 пред очите на всички ще разкрият тайните на вкусното испанско ястие с ориз, и то в невиждани мащаби. Ути не за първи път залита в посока на грандомански кулинарни страсти. Той наскоро направи огромен миш-маш, доволно количество свинско с праз, а за великанските си гозби притежава специален тиган с диаметър почти 2 метра – най-големият тиган в България, направен от стар парен локомотив. Тиганът, разбира се, ще бъде основната посуда за сготвяне на паелята.

Share Button