Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

 

Fire of Anatolia Afish 2

Поради огромния интерес и разпродажбата на билетите за концерта на 8 декември 2013 в София само за седмица, по покана на организаторите DEGRIS EVENTS, световноизвестната турска трупа „Огънят на Анадола” пристига отново в България. Турнето на трупата е на 24 април във Варна, на 25 април – във Велико Търново, на 27 април – в София, зала1 на НДК.

 

Огънят на Анадола” ще представят спектакъла „Еволюция”, който разказва за историята на Прометей, Зевс и Пандора, изгражда портрети на конфликта между доброто и злото, преминава през иконите и дервишите, за да завърши с колорита на космополитния Истанбул. Навярно заради това името му е „Еволюция” – сюжетът преминава през различни епохи, за да стигне до модерността.

Двучасовото шоу е подчинено на амбицията да се покажат танци в максималната широта на понятието – стил, идеи и жанр, които се сменят буквално във всяка минута. Традициите на Ориента се смесват с брей денс, автентичен фолклор с поп звучене и диско ритъм, а на финала трупата излиза с 30 тъпана.

Турските звезди засвидетелстват респекта си към грузинските танци – в един от етюдите завъртат телата си досущ като неконтролируемите „Сухишвили”, а в друг танц намират хармонията в спиращи дъха дуели със саби, вдигащи адреналина, заради постоянното чувство за риск.

Билети на касата на НДК и в мрежата на Eventim.bg.

Share Button