Cherga BG

Триумфална вечер за Симфониета-Враца в зала “България”

Sorry, this entry is only available in Bulgarian.

Оркестърът гостува на 26-ти декември на легендарната сцена с великолепни солисти и класически шедьоври.

Международната гала „Новогодишни наздравици с музиката на Виена и Европа“ бе открита от патрона на събитието – Нейно превъзходителство Посланикът на Република Австрия Андреа Вике.

Диригентът Христо Павлов, директор на Симфониета-Враца, благодари за партньорството на Софийската филхармония и даде ход на празничната вечер с великолепно изпълнение на увертюрата от оперетата на Йохан Щраус „Прилепът“.

Последва поредица от прочути арии, дуети, ансамбли, валсове, чардаш и полки от Й. Щраус, Фр. Лехар, Ж. Офенбах, Им. Калман, Ж. Бизе, Дж. Верди, В. Монти, Р. Щолц, Г. Дендрино.

Очарователно съзвездие от именити солисти завладя публиката с вокално майсторство и артистичност, в духа на непреходната традиция на класическата оперетата и опера. Даниела Владеску и Стефан Попов /Румъния/, Валентина Корчакова, Мария Цветкова и Марио Николов /България/, и виртуозният цигулар Йован Богосавлевич /Сърбия/, поднесоха незабравими емоции с изпълненията си, а публиката в препълнената зала „България“ ги дари с нестихващи аплодисменти.

Забавлението продължи и по време на антракта с предварително обявената валс-презентация, която провокира много от зрителите да танцуват, изучавайки елементите на емблематичния за Виена валс, под вещото ръководство на балетния режисьор и хореограф Венцислав Вике Дерменджиев.

На финала, Врачанските симфоници и прекрасните им солисти пожелаха на всички почитатели щастлива Нова година със завладяващо изпълнение на известната наздравица от „Прилепът“ и „Радецки марш“.

Фотограф: В.Врачовски

Add comment

7 + 1 =