Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Град Котел ще зарадва гостите си с много музика и танци

theodosii-spassov-kaval-2012 (1)

За първа година Фондация „Пътят на Траките“ и община Котел имат удоволствието да ви поканят на единствения по рода си фестивал „ЖИВИЯТ ОГЪН НА ТРАДИЦИИТЕ“ под надслов „ПЪТЯТ НА КИЛИМА“, който ще се състои в дните 24 – 26 юни 2016 г.

Много музика, танци, вкусни гозби и развлекателни занимания очакват всички гости на събитието. Теодосий Спасов, който е лице на фестивала, и ансамбъл „Загоре“ са сред специалните гости, които ще се включат в символичното запалване на „ЖИВИЯТ ОГЪН НА ТРАДИЦИИТЕ“.

„Традицията повелява момците да запалят буйни огньове и да ги прескачат, за да са здрави и силни през цялата година. Ние ще запалим Огъня чрез изкуството и танца, за да прогоним магьосниците, които крадат берекета на земята ни“, обясняват организаторите.

Водещ на събитието ще бъде най-разпознаваемият глас в радио ефира – Атанас Стоянов, автор на предаването „Любими песни за любими хора“ по БГ Радио.

Организаторите са се погрижили и за най-малките гости на фестивала. Букварино – сдружение „Азбукари“ се включва с образователно-познавателни и развлекателни игри и занимания за деца.

За почитателите на кулинарните изкушения ще се погрижи Ути Бъчваров, който ще открие Празника на занаятите и гъбената чорба

В рамките на фестивала поканените официални лица ще проведат дискусии на тема как да се поддържа и популяризира културно-историческото ни наследство. Фестивалът се организира и провежда под патронажа на Министерство на туризма и ЮНЕСКО, с подкрепата на ИЕФЕМ на БАН, Община Стара Загора и Община Сливен, посолства и др.

Медиен партньори: ДАРИК РАДИО, БНР

В рамките на фестивала и на последващото  представяне на арт инсталацията в Бургас и София ще бъде организирана дарителска кампания с благотворителен търг на част от представените килими и сувенири в полза на фондация „ИСКАМ БЕБЕ“.

park instalation

3

Share Button