Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

В единадесетото издание на “Събудете стените си” Арт Рентал ви кани в своето арт пространство Towers Gallery, където за първи път ще бъде показана самостоятелна изложба. Тя е на художничката Соня Русков, а официалното представяне ще направи самият акад. Светлин Русев – един от най-известните и уважавани български художници и общественици.

За Соня Русков проф. д-р Роланд Познер, преподавател по лингвистика и семиотика, и директор на Института по семиотика в Технически университет в Берлин, който преди време показа своя фотографска изложба у нас казва: “С последните си работи, Соня Русков показва една нова форма на изразяване, която е освободена от формалността на по-ранните й творби. Докато при някои картини главната тема се открива при напрежението на колажните фрагменти, то в други произведения главна тема са актове, които са разположени в неравномерни празни пространства и пречупени повърхности, а в трети се забелязва спорадично редуващи се рефлекси същевременно действуващи като катализатори на сложни художествени процеси.

Живописта на Соня Русков излиза от рамките на правоъгълната или квадратна повърхност на платното, затова е съвсем логично, че някои творби са създадени в серии, които си взаимодействуват помежду си композиционно и цветово. Зрителите от своя страна имат възможността и удоволствието да проследят музикалната структура в тези теми и вариации.”

Музикалната изненада за гостите на откриването е китаристът Огнян Весков, който бил част от  група Тоника”СВ”; бивш китарист и един от основателите на група “Акага” и преподавател по китара катедра “Поп и Джаз” в Музикална Академия “Панчо Владигеров” и в НБУ.

Датата: 14 ноември 2013 г. от 19 часа

Мястото: Towers Gallery в Софарма Бизнес Тауърс

Дрескод: костюм за господата и малка черна рокля за дамите

Входът за коктейла е свободен.

Останалите имена, на чийто произведения може да се насладите в търговските площи на бизнес сградата са: Елизабет Христова, Даниела Русева, Иванка Енакиева, Сашо Младенов, Кирил Божков, Стоян Павлов – ЛИСО и Емил Николов.

Share Button